Voorzitter DA’91: “Acties Organic Movement komen als wazige protestacties over”

Teveel onduidelijkheden

Voor Angelic Del Castilho is het nog steeds niet bekend wie er eigenlijk achter de recente acties staan. Het is verder ook zo, dat het momentum dat gekozen werd voor het protesteren in het verlengde stond van het Decembermoorden strafproces dat nu in een fase van hoger beroep is en de uitspraken die er gedaan zijn door de voorzitter van de Nationale Democratische Partij om oorlog te verklaren aan de regering.

Volgens de voorzitter van DA’91, Angelic Del Castilho – in gesprek met Faried Pierkhan van RBN TV -, was het bij de aanvang van de protestacties duidelijk gemaakt, dat geen politieke partijen en vakbonden mee mochten doen, echter is dit in een later stadium toch gebeurd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er onduidelijkheden zijn ontstaan. Rekening houdend met het feit dat het niet duidelijk genoeg was in welke richting deze protestacties zouden gaan, heeft DA’91 bewust niet voor die weg gekozen. Als politieke partij is het aldus Del Castilho belangrijk, dat je weet wat de uitkomst van je protest zal zijn.

Pad van dialoog

DA’91 koos voor het pad van dialoog met de president. Schriftelijk is de president gevraagd om in de vorm van dialoog de issues die nu spelen in de gemeenschap bekend te maken. Op deze wijze manier wilde DA’91 de regering attenderen dat het vertrouwen in hen verloren is. Bij het aantreden werd de voorzitter van de partij uitgenodigd om van gedachten te wisselen. Jammer genoeg bleek dat er ondanks alle adviezen toch werd gekozen voor een benoemingsbeleid van vrienden en familie. Verder houden ministers naar haar zeggen zich ook niet aan wet- en regelgeving.

“Wordt dan geen minister als je geen ervaring hebt”, zegt ze kort. De morele en ethische waarden worden aan de kant geschoven aldus Del Castilho. Ook de onzekerheid qua etniciteit die er heerst bij mensen speelt een belangrijke rol. 

President toont u een beetje empathie!

Del Castilho is van mening dat de toon waarop de president spreekt ook heel erg vervelend over kan komen. “Hij praat vaker boos”, zegt ze. Ze voegt er gelijk aan toe, dat een andere toon ook voor meer respect in de gemeenschap zou kunnen gaan zorgen.

Als democratische partij zou ze het jammer vinden om niet te deel te nemen aan een dialoog, maar het feit dat de president niet zelf aanwezig was bij de dialoog die haar partij had aangevraagd zegt al veel. Dat ze zal stoppen met het participeren is niet in haar agenda. Ze hoopt van harte dat er een uitvoering komt van de beloftes die gemaakt zijn door de regering, om zodoende het geloof bij de mensen wakker te houden. 

Klik op deze link om het gehele interview te kunnen zien: https://www.youtube.com/watch?v=OIQXJK5Wmu8&t=258s.

GW

error: Kopiëren mag niet!