Organic Movement gaat ‘gewoon’ door

De Organic Movement gaat door met protesteren. Gisteren hebben enkele tientallen personen gehoor gegeven aan de oproep van Maisha Neus om te protesteren bij De Nationale Assemblee. Zij eist dat de Hoofdinspecteurs van politie Raoul Hellings en Sergio Gentle binnen 24 uur weer in functie zijn. De twee officieren zijn door waarnemend korpschef Ruben Kensen buiten functie gesteld.

Maisha Neus en Marleen Cameron, trekkers van Organic, maken duidelijk dat de menigte op straat zal blijven komen totdat de buitenfunctiestelling is teruggedraaid. “Het is niet waar dat we stoppen!” 

Eieren gegooid 

Er werden gisteren eieren gegooid door de demonstranten op agenten en militairen die de wacht hielden bij het Assembleegebouw. De politie waarschuwde de menigte om dat niet te doen. “If um sek kondre, doen we dat.” Als we het land moeten opschudden, doen we dat. “We zijn bereid om alles te doen”, schreeuwden de demonstranten.

De dag ervoor gaf trekker Raoul Hellings aan, dat de acties van de Organic Movement zijn afgelast tot nader order. De protestactie werd op de negende dag gehouden voor het ministerie van Financiën en Planning. Minister Armand Achaibersing kwam de demonstranten zelf aanhoren en toespreken. Hellings en Gentle gaven eerder steeds vaker aan tot het bittere eind te strijden. 

Bouva en Belfort spreken menigte toe

Assembleeleden Melvin Bouva (NDP) en Edward Belfort (ABOP-dissident) kwamen de demonstranten gisteren toespreken. Belfort riep op om de twee Hoofdinspecteurs van politie weer in te stellen in functie. Hij stelde, dat president Chandrikapersad Santokhi nieuwe verkiezingen moet uitschrijven, omdat hij niet in staat is het land te besturen.

Bouva zei:  “Ik heb veel waardering voor de strijd die wordt gevoerd door jullie. De andere kant doet alles om de strijd te saboteren. We strijden voor rechtvaardigheid. Ik wil wonen in een land waar er vrede is. Ik vraag jullie om vol te houden”. Bouva zei ook, dat hij maar een boodschap heeft; “Let them go. Let them talk.”

error: Kopiëren mag niet!