JoFa knip- en naaischool gaat binnenkort van start met een ‘kids workshop’

“Vooral nu is het goed kinderen te stimuleren een vak aan te leren”

JoFa knip- en naaischool gaat op dinsdag 9 augustus van start met een ‘kids workshop’. De volgende lesdagen zijn gepland op dinsdag 16, 23 en 30 augustus. De locatie is O.S. 1 Houttuin, aan de Nekoehoedoelaan.

Wat houdt de workshop in?

Tijdens de workshop zal eerst geleerd worden hoe de naaimachine te rijgen en zal er middels een eenvoudige opdracht geoefend worden om te stikken. Dit zegt Daniella Faerber, eigenaresse van JoFa knip- en naaischool, in gesprek met Dagblad Suriname. 

Faerber geeft aan, dat er gepland is om een aantal items te maken, zoals een portemonnee, tas, etui, rokje en haarbandjes. “Afhankelijk van de snelheid van de leerling zal het meer of minder zijn. Ik werk graag op individuele basis, waardoor ik ook kijk hoeveel het kind aankan of juist meer kan krijgen om te leren.”

Waarom een kids workshop?

Faerber zegt, dat zij besloten heeft een workshop te geven, omdat zij heeft opgemerkt dat veel jongeren aangeven, dat er heel weinig activiteiten in de vakantie zijn voor hen. Ook wordt zij af en toe gebeld door ouders die hun kinderen in de vakantie op kniples willen zetten.

“Een andere reden is, omdat het ook fijn en nuttig is als kinderen jong leren omgaan met een naaimachine. Ik ben zelf rond mijn tiende jaar begonnen met stikken en heb mijn eerste kniplessen gevolgd toen ik 12 jaar was. Vooral nu is het goed kinderen te stimuleren een vak aan te leren, zodat ze wat kunnen verdienen tijdens hun studiejaren”, aldus Faerber.

Leeftijdsklasse voor de workshop

Faerber zegt, dat leeftijd in principe geen rol hierbij speelt. Het is volgens haar belangrijk dat het kind graag wilt leren stikken of interesse toont voor creativiteit. Indien zij toch een leeftijd aan de workshop zou moeten verbinden, stelt zij, dat dit tussen de 9 en 15 jaar zou zijn. “Maar, ook andere leeftijdsklasse zijn welkom.”

Om genoeg aandacht te kunnen besteden aan de jongeren, wil zij graag werken met een groep van maximaal 10 tot 12 personen. Faerber zegt, dat het handig is als men een eigen naaimachine heeft. Voor kinderen die belangstelling hebben, maar geen machine hebben, geeft zij aan wel te kunnen helpen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!