Vier verdachten woninginbraak te Uitvlugt aangehouden

De Recherche van Regio Paramaribo heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vier verdachten op verschillende adressen in Paramaribo opgespoord en aangehouden. Het gaat in deze om D.W., S.D., L.B. en A.L., zo bericht het Korps Politie Suriname.

De vier worden ervan verdacht zich op zondag 24 juli schuldig te hebben gemaakt aan diefstal uit een woning in het ressort Uitvlugt. Daarbij werden gestolen een groot geldbedrag in SRD, Euro en US$ en een Iphone 13 pro.

De bewoner tevens ondernemer deed van deze diefstal aangifte bij de politie. Volgens verklaring van de man verlieten hij en zijn wederhelft die dag omstreeks 08.45 uur hun woning voor het doen van inkopen. Toen zij omstreeks 11.30 uur weer thuis kwamen, merkte hij dat de achterdeur en het traliewerk van de woning waren geforceerd. Hij haastte zich naar binnen en zag dat de woning overhoop was gehaald. 

Bij nadere controle in de woning bleek, dat onbekenden er vandoor zijn gegaan met een groot geldbedrag in SRD, Euro en US$ en een Iphone 13 pro.

Na uitgewerkte informatie kwamen vijf verdachten in beeld. Zij werden door de gespecialiseerde eenheden van de politie op verschillende adressen in Paramaribo opgespoord, waarbij vier konden worden aangehouden. De verdachten blijken bekenden van de politie te zijn.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn S.D., L.B. en A.L. hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de verdachte D.W. na te zijn verhoord, werd heengezonden. Aan de opsporing van de vijfde verdachte wordt gewerkt. De buit is nog niet achterhaald.

error: Kopiëren mag niet!