Uit het Dagboek van een consument – Een consument met geluk

Mevrouw H.L. (68), die door taxichauffeur Anoepkoemar Behari werd vervoerd, heeft geluk. Ze kan een lot gaan kopen. Deze jongeman heeft de tas, die de seniorenburger in de auto vergat, bezorgd op het adres waar hij de passagier ophaalde.”

SRD 12,50 per kilometer

De afstand die hij daarvoor moest afleggen was zeker 5 kilometer.  Als wij ervan uitgaan gaan, dat een gemiddelde taxirit SRD 12,50 per kilometer kost, houdt het in, dat de goede dienst hem op z’n minst SRD 62,50 heeft gekost. Vermeld moet worden, dat de inhoud van het wegwerp-tasje minder dan de SRD 25 was.

Correctheid

De correctheid van de chauffeur blijkt ook uit het feit, dat in het voertuig duidelijk staat geschreven, dat het bedrijf zich niet aansprakelijk stelt voor spullen die in de auto vergeten worden. Hij nam toch de moeite om de tas terug te bezorgen.

Zedelijk bewustzijn

Zijn gedrag valt op, omdat je tegenwoordig met een vergrootglas moet zoeken om mensen met een zedelijk bewustzijn te vinden. Daarom zeg ik, de mevrouw die haar tasje terugkreeg, heeft geluk. Ze kan een lot gaan kopen.

HD

error: Kopiëren mag niet!