FTeW Games goed ontvangen door studenten AdeKUS

6 augustus finales in Ismay van Wilgen Sporthal 

Afgelopen weekend werden er sport- en spelcompetities gehouden onder de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). De activiteiten vinden na drie jaren weer plaats. De laatste spelen werden in 2019 georganiseerd. In de daarop volgende jaren was Suriname in de greep van de Covid-19 pandemie. 

Afgelopen zaterdag vonden er zaalvoetbalwedstrijden plaats en zondag werd er gevolleybald. De competities werden gehouden in de Ismay Van Wilgen Sporthal. Troefcall is ook onderdeel van het geheel. Tegenover de redactie van Dagblad Suriname reageerden studenten tevreden over het verloop van de activiteiten. De wedstrijden werden door deelnemers als gezellig en spannend ervaren. Op 6 augustus vindt eveneens in de Ismay van Wilgen Sporthal de knockout fase en de finales plaats. 

Faculteiten 

Aan de wedstrijden mogen deelnemers uit elke bestaande faculteit van de universiteit meedoen. De Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) bestaat uit de studierichtingen Agrarische Productie, Elektrotechniek, Geowetenschappen (Delfstofproductie), Infrastructuur, Werktuigbouwkunde en Milieuwetenschappen. De Anton de Kom Universiteit bestaat naast de FTeW uit de volgende faculteiten: de Faculteit der Maatschappijwetenschappen (FMijW), de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMeW), de Faculteit der Humaniora (FHum) en de de Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen (FWNW).

Voor toelating tot de universiteit is een diploma van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs of daaraan gelijkgesteld vereist.

Het Bestuur van de Universiteit (BvU) is het hoogste bestuurlijke orgaan binnen de AdeKUS en is belast met de algehele leiding van de universiteit. Prof. dr. Shanti Venetiaan is daarvan momenteel voorzitter. 

error: Kopiëren mag niet!