Mislukte politici gaan de straat op in Paramaribo

De afgelopen dagen heb ik veel gehoord en gelezen van bepaalde politici (die op 25 mei 2020 totaal afgewezen zijn door de Surinaamse kiezers). Deze politici zijn op dit ogenblik heel actief in Paramaribo om de regering Santokhi/Brunswijk naar huis te sturen.

Het slechte economische beleid gebruiken zij om hun gevoelens tot uiting te brengen. Ik houd er niet van om allerlei filosofische verhalen te schrijven. De realiteit is dat de regering Santokhi/Brunswijk ruim 4 miljard US$ schulden heeft overgenomen van de regering Bouterse/Ameerali (2010-2015) en van de regering Bouterse/Adhin (2015-2020). Niemand had gedacht dat de staatsschuld in 10 jaren tijd (2010-2020), onder leiding van G. Hoefdraad, zulke vormen had aangenomen. Wij hadden geen indicatie, maar exact zijn wij na 25 mei 2020 te weten gekomen wat de schuld was. Op elke burger van Suriname hebben de regeringen Bouters/Ameerali en Bouterse/Adhin een schuld genomen van (uitgedrukt in SRD  88.000.000.000,00 : 600.000) X SRD = SRD  147.000,00.

Wij moeten ook weten dat een zekere econoom, genaamd Krockow, die een maandsalaris had van US$ 20.000,00 (in SRD uitgedrukt verdiende deze meneer meer dan SRD 400.000,00 (bij een koers van 20 SRD voor een US$). De Organic Movement is zeker vergeten om de naam van deze meneer aan hun achterban door te geven. 

De politieke partijen die hun achterban hebben opgeroepen om de straatactie te voeren zijn onder andere HVB, A-20, BEP, DOE, PRO, STREI, PALU en DA’91. Enkele NPS’ers en DA’91-leden hebben ook meegelopen.

Het district Paramaribo is het politieke hart van Suriname. Elke politieke partij die een zetel in Paramaribo behaalt, zal in de toekomst ook zetels buiten Paramaribo kunnen behalen. In dit artikel zal ik deze kleine politieke partijen (die op straat lopen en schreeuwen) op de politieke operatietafel plaatsen.

De kiesdeler op 25 mei 2020 in Paramaribo was (115.666 : 17) = 6.804 stemmen. Als wij kijken naar deze 8 politieke partijen (zie tabel 1) en verder analyseren dan komen wij tot de interessante conclusie. Hoeveel % van een DNA-zetel hebben deze politieke partijen in Paramaribo behaald op 25 mei 2020?

Met een beetje statistiek kennis kan ik met alle zekerheid stellen dat geen van deze politieke partijen, die nu op straat lopen en schreeuwen, om de regering Santokhi/Brunswijk naar huis te sturen, kans maken om in 2025 een DNA-zetel in Paramaribo te behalen. Mijn advies is aan de voorzitters van deze politieke partijen om een buurtorganisatie op te richten om de jongeren te ondersteunen/begeleiden en om hen te stimuleren om harder te werken en te studeren. Deze politieke leiders moeten de titel van voorzitter van de buurtorganisaties blijven behouden. U blijft uw titel  “voorzitter” behouden en zal ook voorzitter genoemd worden door uw achterban.

De voorkeursstemmen die de sterke kandidaten van deze politieke partijen in Paramaribo behaald hebben op 25 mei 2020:

Vermeld dient te worden, dat M. Noersalim in 2015 op de PL-lijst 3.743 stemmen behaalde, Carl Breeveld behaalde in 2015 als lijsttrekker 6.484 voorkeursstemmen.                                                                                                        Jim Hok behaalde  in 2015 als lijstduwer 115 voorkeurstemmen. Wat een terugval voor de heren/politici Noersalim en Carl Breeveld. Jim Hok is stationair gebleven.

Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!