“Kinderen hebben potentie en willen leren op een leuke manier”

Van de school krijgen kinderen vakantie, maar van andere trainingen en lessen waaronder zwemles of dansles. In een gesprek met Dagblad Suriname geeft een zwemleraar aan, dat er ook een zwemvakantie komt.

“Het is voor enkele kinderen gezellig nu op zwemles te zijn, omdat het een afleiding is en ook een manier waarop ze met meer kinderen in contact komen. Een vakantie is echter ook nodig. De hele periode hebben kinderen die lessen hebben gevolgd bij mij hun best gedaan, zijn gehoorzaam geweest en enkele zijn zelfs bevorderd en komen niet meer. Dus zij verdienen een vakantie waarbij zij geen instructies van anderen, behalve van hun ouders hoeven op te volgen. Bij deze kunnen zwemleraren ook voorbereidingen treffen of iets bij leren om de kinderen een extra push te geven bij hun lessen.”

“Alles is intussen veranderd. Ouders hadden toen geen toegang, maar nu wel. Ook kunnen zij de kinderen achterlaten en buiten wachten. Ik ben blij dat de kinderen op een professionele manier les kunnen volgen en hun diploma’s ook wereldwijd kunnen gebruiken. We moesten ook een kleine prijsverhoging vragen, maar het verschil konden enkele ouders wel voldoen. Anderen kunnen het in termijnen voldoen. Het is zo vakantie, een periode voor de kinderen om ervan te genieten. Daarna is het weer oefenen geblazen en voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Wij weten niet wat er verder komt, maar nu proberen we het beste ervan te maken.”

Een andere eigenaar van een zwemschool geeft aan, dat de resultaten wel goed zijn de afgelopen periode. “De kinderen hebben potentie en je ziet dat zij willen leren om beter te worden maar op een leuke manier.”

Bij haar kunnen kinderen al vanaf vier jaar op les, maar dan is het de beginfase en daarna groeien ze zo verder. “Je hebt enkele kinderen die graag spelen, maar de professionele groepen weten die wel anders aan te pakken. De kinderen worden dan zo ook bewuster, maar hebben bij bepaalde gelegenheden ook leuke momenten samen. Je hebt ook speeluurtjes of leeruurtjes in contest vorm of de kinderen doen aan wedstrijden mee. De kinderen kunnen dus aan verschillende activiteiten meedoen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!