WANTED

Deel 2

Waka bun

Er is op advies van een bigi sma nog geen grafmonument opgetrokken. De motivatie is: “Een grafsteen is voor oudere mensen. Vince was nog jong en levenslustig. No mesre a grebi tapu ete, geef hem de gelegenheid om eruit te komen, zodat hij nog kan gaan wandelen. Een grafmonument kan later nog gebouwd worden.”

Nabestaanden van Vince Meiland (40), die op 25 november 2021 werd doodgeschoten in BM-Lounge aan de Franchepanestraat, hebben op zijn jaardag, 28 juli, bloemstukken gelegd bij zijn graf op de begraafplaats Marius Rust. Bij het schietincident waren twee agenten van politie betrokken, waarvan een nog bedlegerig is en de andere met een kogel in zijn kaak rondloopt.

Vince is een zegen

“Wij zullen Vince nooit vergeten. Wij zullen zijn geboortedag blijvend vieren, want zijn geboorte en levensloop deed velen goed. De moord/sterfdag is een verdoemenis, daarom willen wij die zo snel als mogelijk wegdrukken want de dag waarop hij van het leven werd beroofd, definieert hem niet.”

Littekens

Moeder Henna Levant: “Het verdriet, de pijn die ik, mijn familie en vrienden doorstaan kan ik niet verwoorden. Gezegd wordt, dat het met de tijd zal wegebben, maar zoals u zegt, de littekens blijven. In Suriname heb ik bij de autoriteiten om psychische begeleiding gevraagd. Daar is men niet op ingegaan. ”

Bloemenhulde

“Het doet ons goed dat wij op zijn jaardag bloemen hebben gelegd. Daarmee tonen wij liefde voor mijn beminde jongste zoon. Ook in Nederland wordt op gepaste wijze respect getoond aan een goede zoon, broer, vader en vriend.”

Ter aarde bestelling

Hoe was zijn begrafenis? Het stoffelijk overschot van Vince Meiland werd op vrijdag 10 december 2021 te ruste gelegd op begraafplaats Marius Rust aan de dr. Sophie Redmondstraat in Paramaribo. 

Optocht in Nederland

In Rotterdam – Nederland werd er groots afscheid genomen van een geliefde zoon, broer, collega, kameraad en vriend. Honderden personen, begeleid door een muziekformatie hebben een optocht gehouden, gezongen, gedanst en gebeden voor de ziele rust van Vince.  De mensen treurden, maar de bijeenkomst liep niet uit tot een protestdemonstratie tegen de gruwelijke moord.

Frappant

Moeder Levant: “Ik vind het frappant dat mijn jongste zoon Vince, bij zijn EBGS-geloofsbelijdenis de tekst: ‘Laat mij terugkeren, want U Heer bent mijn God’, meekreeg. Het lijkt alsof de tekst zijn vroegtijdig heengaan meldde. Dit en dromen van een huis vol gaten voor hij aan zijn einde kwam, zie ik achteraf als voortekens.”

Sranan doti

“Mijn zoon is in Nederland geboren, hij hield zielsveel van Suriname en was er regelmatig te vinden. Hij beloofde om in Suriname een huisje te zullen bouwen voor mij en de familie. De familie heeft besloten om hem in Suriname te begraven omdat hij zich er thuis voelde, hij beschouwde het als zijn land.”

Euro 40.000

Vince was in Suriname om een perceel te kopen en een huis als geschenk aan zijn moeder te bouwen. “Na jaren sparen en met hulp van de familie had hij rond euro 40.000 aan een kant gezet. Handelaar als hij is, nam hij voor verkoop 4 scooters en sportschoenen mee. Op het moment waarop hij de dood vond was hij 3 weken in Suriname.”

Dagelijks contact

“De bedoeling was, dat hij er twee maanden zou vertoeven. Hij had vrijwel dagelijks contact met mij. Hij gaf mijn informatie door over zijn zoektocht naar een geschikt stukje grond en stuurde beeldmateriaal van percelen waarop hij een oog had.”

Uitgenodigd

“In de nacht waarop Vince werd vermoord werd hij door zijn neef R.S. alias Stroka gebeld en uitgenodigd om zich in BM-Lounge, waar er in verband met Srefidensi 2021 van jewelste gefeest werd, te komen vermaken. Stroka heeft zulks ontkend.”

Forensisch onderzoek

“Om klaarheid te brengen werd er in Nederland forensisch onderzoek gedaan naar de inhoud van de telefoon. De waarheid kwam daardoor aan het licht. Vast kwam te staan, dat Stroka Vince meerdere keren heeft gebeld en aangedrongen om naar BM-Loung te komen. Er zijn zoveel onduidelijkheden. Dit en meer maakt ons nog terneergedrukt en droever.”

Lijkschouwing

“De gerechtelijke lijkschouwing van het ontzielde lichaam van Meiland is in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo uitgevoerd.  Er is daarover nog geen informatie naar buiten zijn gebracht.”

Bedlegerig

Agent van politie eerste klasse Ronny Rogers die bij het schietincident zwaargewond raakte is bedlegerig, hij kan niet lopen. Van zijn vrienden weten wij, dat hij zich niet zo best voelt. Hij is onder behandeling van meerdere specialisten waaronder een neuroloog, uroloog, revalidatiearts en fysiotherapeut.”

Herstellende

Agent van Politie Diego Watson die tijdens de schietpartij twee keer is geraakt is weer aan het werk, Een kogel die in zijn kaak vastzit is om tot nu onbekend gebleven reden niet Verwijderd.

Correctie volgt

De redactie werd erop geattendeerd, dat in deel 1 van dit artikel, dat op woensdag 28 juli verscheen onder de kop ‘Wanted’ een onvolmaaktheid je zit. In deel 3 van dit vervolg artikel komen wij daarop terug.

Wordt vervolgd.

HD

error: Kopiëren mag niet!