‘Troelikamp’ moet kleine ondernemers Matta stimuleren

Ruim SRD 43.000 is op 4 juli door de Raad van Ministers (RvM), voorgezeten door vicepresident Ronnie Brunswijk, goedgekeurd voor het opzetten van een troelikamp te Matta, in het kader van de Dag der Inheemsen op 9 augustus, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie vn het Kabinet van de Vicepresident. 

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) hield de RvM voor, dat het dorpsbestuur al op 1 mei een markt had georganiseerd met als doel het klein ondernemerschap te stimuleren voor de economische versterking van het dorp. Daar dit een geslaagd initiatief was, besloot het dorpsbestuur deze marktdagen vaker te organiseren en zo de ondernemers verder te stimuleren. 

Om meer gestalte te geven aan deze ondersteuning heeft het dorpsbestuur besloten een troelikamp op te zetten. Het cultuuraspect en de duurzaamheid zullen hierdoor worden versterkt.

In het kader van de Dag der Inheemsen zal Matta de aanzet geven voor deze permanente opzet waar de marktdagen georganiseerd kunnen worden. Het kamp wordt opgezet op het terrein van het gemeenschapshuis en zal niet alleen voor marktdagen worden gebruikt, maar ook voor overige dorpsactiviteiten om zo op een duurzame wijze te werken aan cultuurbehoud en economische versterking van de gemeenschap. 

Dit dorpsinitiatief wordt door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen financieel ondersteund en het bedrag van ruim SRD 43.000 wordt gehaald uit de begroting van ROS.

error: Kopiëren mag niet!