Theatergezelschap Sambel Trasie verrijkt zich met nieuwe leden en goed bezochte voorstellingen

Theatergezelschap Sambel Trasie heeft goed bezochte voorstellingen in Thalia. Dagblad Suriname verneemt dat het stuk “Heartless” goed is ontvangen door het publiek.

Op 27 juli heeft Sambel Trasie haar laatste voorstelling gehad voor wat betreft dit stuk. Vanaf 22 juli heeft het team dagelijks 500 bezoekers mogen vergasten. Het stuk heeft in grote lijnen het onderwerp discriminatie besproken.

Een boslandcreools meisje gaat een relatie aan met een Javaanse jongen. Zij werd niet geaccepteerd door de familie. Het boslandcreools meisje is zichzelf gaan scholen en werd arts. Zij heeft de zorg over haar schoonvader overgenomen. Een familiedrama, op een komische wijze opgevoerd voor het publiek. De organisatie van het geheel ligt in handen van Stichting Sambel Trasie.

De Surinaamse stand-up comedian Sally heeft ook haar 40e verjaardag mogen vieren met haar team. Verder hebben drie nieuwe leden/acteurs, Andrew kartodikromo, Amy Karselan en Earl Pawiroredjo, zich aangesloten bij Sambel Trasie.  Giriano Sawiran is de regisseur tevens managing director. De groep bestaat verder uit Sally Karto, Gaffie Marno, Essy Saiman, Siris Doelbakir, Rochiteau Tirtamenawi en Kevin Cruickz. Sambel Trasie bestaat inmiddels al vijf jaar.

De groep begon met sketches op de televisie alvorens zij zich naar het theaterpodium verplaatste. Het team heeft steeds uitverkochte shows/voorstellingen gehad. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!