President Santokhi opent officieel Suriname Eye Center

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 28 juli de officiële opening van het Suriname Eye Center (SEC), een afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), verricht. Met nieuwe en hypermoderne medisch apparatuur beschikt Suriname thans over het meest moderne oogziekenhuis in de regio. Het wordt daarmee het expertisecentrum voor oogzorg in Suriname en de regio.

Het SEC is in de rij van de nieuwe ontwikkelingen die het AZP doormaakt, zoals verbouwingen en renovaties met als doel de zorg en dienstverlening te verbeteren.

Dit project is mede tot stand gekomen door een donatie van de Kirpalani Foundation en IAmGold Rosebel Gold Mines N.V. Als grootse sponsor heeft de familie Kirpalani en de Kirpalani Foundation 1 miljoen US-dollar in het oogcentrum gestopt. Ook de overheid heeft fondsen beschikbaar gesteld, waarmee nieuwe en moderne apparatuur is aangeschaft.

President Santokhi en AZP-algemeen directrice Claudia Marica-Redan spraken hun dank uit voor het feit, dat deze mijlpaal tot stand is gekomen door de samenwerking tussen de private en publieke sector. “Met de oplevering van dit project is de kwaliteit van de gezondheidszorg in Suriname verder verbeterd en gegarandeerd en kunnen wij zelfs patiënten uit de regio accommoderen”, sprak de president.

Bij deze gelegenheid bracht president Santokhi ook een bezoek aan de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het AZP, en besprak de aanpak van de problemen. Het staatshoofd sprak de verpleegkundigen, artsen en specialisten moed in en bedankte hen voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

error: Kopiëren mag niet!