Indiase ambassade organiseert zangcontest in kader 75-jaar Onafhankelijkheidsdag

India zal op 15 augustus 2022  haar 75-jaar onafhankelijkheidsdag herdenken. Deze 75e verjaardag wordt gevierd als “Azadi Ka Amrit Mahotsav”, waarvan de festiviteiten 12 maart 2021 zijn aangevangen en 75 weken duurt en eindigen op 15 augustus 2023. 

Om deze belangrijke gebeurtenis te herdenken, organiseert de ambassade van India in Paramaribo op zaterdag 13 augustus een zangwedstrijd “Amrit-e-Sur” in het Swami Vivekananda Cultureel Centrum (SVCC), Paramaribo van 11.00 uur tot 15.00 uur. Aspiranten die willen deelnemen aan de ‘Amrit-e-Sur’-zangwedstrijd, kunnen de  details bekijken over het formaat, de tijdlijn en regels en voorschriften om zich te registreren voor deelname via de link: https://forms.gle/HsCGnqCtXADSVwRH9.  

De screening van de aspirant deelnemers vindt plaats in de leeftijdscategorie 16-30 jaar en 8 deelnemers worden geselecteerd om deel te nemen aan deze Amrit-e-Sur. Alle zangnummers moeten worden ingediend bij Squarelion Agency, Saskia Hoeseni-Akkal, voor validatie door de jury en de ambassade voor 3 augustus. De resultaten van deze zang-Amrit-e-Sur-competitie zullen aan het einde van de dag om 15.00 uur worden onthuld. De winnaar krijgt een trofee en een certificaat. Amrit-e-Sur kent 3 ronden tw Ronde 1 – Bhakti Geet en spirituele liederen, Ronde 2 – Bollywood-dansliedjes en Ronde 3 – Bollywood-liedjes uit de jaren 80. 

Elke deelnemer kan zijn eigen Indiaas lied kiezen. Natuurlijk zijn er verschillende Indiase talen, dus de taal van het lied kan de keuze van de deelnemer zijn. De top 3 deelnemers gaan door naar de laatste ronde, waarvan er 1 tot winnaar wordt uitgeroepen. 

Op maandag 15 augustus zal om 19.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in het Maharaja Palace Restaurant. Belangerijk te vermelden is dat er maar één wedstrijd zal zijn tussen de 16-30 jaar, er maar één prijswinnaar is en dat na de auditie de kandidaten op de shortlist drie rondes moeten doorlopen, zijnde Bhakti Geet en spirituele liedjes van acht kandidaten op de shortlist, Bollywood Dance-nummers van de eerste zes kandidaten die punten scoren en Bollywood-liedjes uit de jaren ‘80 van de eerste drie kandidaten die punten scoren.

Een driekoppige jury zal de auditie leiden en ook punten toekennen. De kandidaten op de shortlist worden begeleid door stemtrainers. De zangers zullen liedjes spelen met een vooraf opgenomen orkest gespeeld vanuit een karaoke-systeem. De Indiase ambassade en het Svami Vivekananda Cultural Centre hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het Cultureel gebeuren in Suriname. Voor nadere informaties kan men zich wenden tot het SVCC 499538.

Squarelion Agency is Consulting Partner voor dit evenement, Amrit-e-Sur, een lokaal bedrijf onder leiding van de in Nederland geboren Charlotte Beelen en de Indiase Krishnendu DCosta. Squarelion Agency en Republik Restocafe, een startend horecabedrijf, zijn ook co-sponsorpartners voor de prijs van dit evenement en ondersteunen de Indiase ambassade in dit streven.

error: Kopiëren mag niet!