ECD constateert de nodige overtredingen tijdens controles

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft van 11 tot en met 25 juli voor controlewerkzaamheden diverse ondernemingen in Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne, Coronie en Saramacca gecontroleerd.

Prijsopdrijving, niet geijkte weeginstrumenten, vervallen gedestilleerde vergunningen, smokkelwaar en vervallen producten zijn de overtredingen die het meest voorkomen. 

Verder is gebleken dat de winkeliers overgaan tot het afronden van de verkoopprijzen na de berekening van de maximale winstmarge om zo het probleem van wisselgeld te vermijden. Hierdoor komen zij boven hun winstmarge te staan. De ECD heeft in deze gevallen de prijzen teruggedraaid en een ernstige waarschuwing gegeven aan de winkeliers. Bij de nacontrole is gebleken dat de winkeliers wel gehoor hebben gegeven aan de instructies van de ECD.

De controlewerkzaamheden zijn succesvol uitgevoerd en het is de bedoeling dat dit op regelmatige basis wordt uitgevoerd. De landelijke controlewerkzaamheden zullen in de komende periode geïntensiveerd worden. Er zijn reeds logistieke middelen beschikbaar gesteld voor de ECD door de Raad van Ministers.

Het is zeer urgent dat de basis- en strategische goederen betaalbaar en beheersbaar blijven voor de samenleving.

Consumenten en ondernemers kunnen klachten doorgeven via:

+5978530915 (whatsapp)

1940 (verkort nummer) Email: [email protected]

error: Kopiëren mag niet!