Dure inkopen voor het nieuwe schooljaar

De vakantie is nabij en winkeliers over het algemeen zijn al gereed voor de verkoop van schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar. Enkele ouders hebben intussen ook het een en ander al gekocht.

Densi, die vader is van drie, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat hij de broeken en uniformen voor het nieuwe schooljaar heeft gekocht en nog het een en ander aan het berekenen is van hoeveel de schoolbenodigdheden samen zullen kosten.

“Ik heb intussen al SRD 3.000 uitgegeven aan broeken, ondertruitjes, ondergoed, sokken en uniformen voor mijn drie kinderen. Ik zou duurder uitkomen, maar gelukkig ken ik die goedkope plekken, dus heb ik alles gelijk gedaan”, zegt Densi. 

“De prijzen van schoolbenodigdheden zijn wel verschillend vergeleken met de afgelopen periode, maar wat kan je anders verwachten? Alles blijft maar duurder worden. Men gaat niet het één verhogen en andere goederen in prijs verlagen. Ze gaan op een lijn zijn. Als ik alleen al naar de prijzen kijk, zit ik me af te vragen hoe ik alles bij elkaar zal brengen. Na het kopen van al de dingen ben je nog niet klaar. Dagelijkse vervoerskosten en brood komen er ook bij. Mijn vrouw en ik gaan echt moeten brainstormen. Dan heb je ook nog de huishuur, vaste lasten en voorraad voor het huis. Ik wil helemaal niet eraan denken. Als ik nu al SRD 3.000 heb uitgegeven, dan ben ik verbaasd van hoeveel alles in totaal zal zijn”, benadrukt Densi.   

Een andere burger, die een kledingzaak heeft, is intussen ook begonnen met het verkopen van schoolbenodigdheden in het klein. “Ik ben heel vroeg begonnen met de verkoop, omdat je vaak ook mensen hebt die snel er van af willen zijn. Laatste moment inkopen is verwarrend. De prijzen zijn nu toch even redelijk, maar wanneer het net voor de start van de school is, beginnen de prijzen te veranderen. Zo gaat het in de business wereld uiteindelijk. Nu zie ik enkele ouders al naar schriften, potloden en andere schoolbenodigdheden uitkijken. Dus wat zij zich op dit moment kunnen permitteren kopen ze. Er zijn ook pakketten verkrijgbaar. Over het algemeen voor elke klasse. Dus pakketten met een aantal schriften, potloden, wat de kinderen voor het jaar voor de klas nodig zullen hebben”, zegt de man.  

“Je hebt ook ouders die het al hebben gekocht. Nu er sprake is van doorstromen gaat het iets gemakkelijker. Je hebt ouders die wel van gedachten veranderen en ervoor kiezen dat hun kinderen niet moet doorstromen naar het komend jaar, maar ja, de ouders weten beter”, zegt de man. “De prijzen in de winkels zullen niet helemaal dalen, maar ik ben er zeker van dat er wel een verandering in komt om het leven tenminste te vergemakkelijken voor ons allen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!