Berenstein, C-47: “Na wi e tapoe a sjing gi a regering”

Tijdens de Assemblee van de Arbeid vrijdag 29 juli gingen bestuursleden van C-47 onder andere in op de politieke situatie van het land. Zo liet voorzitter Robby Berenstein aan de leden weten, dat de straatacties erger hadden kunnen zijn wanneer de vakbond geen rol van betekenis had.

“Na wi e tapoe a sjing gi a regering”, zei Berenstein.

“Dezelfde mensen zijn aan de financiële macht. De NDP had een meer multi etnische signatuur, waardoor het minder opviel in vergelijking met de VHP.”

Berenstein zei, dat  grote namen uit de financieel economische wereld nog steeds aan de touwtjes trekken. In de constellatie van de NDP is het misgegaan, omdat niemand elkaar controleerde. “Bij deze regering zie ik het gevaar nog niet, maar er zijn wel verschillende zaken van corruptie die zich opstapelen”, deelde Berenstein mee.

(Zaterdag meer in Dagblad Suriname!)

RB

error: Kopiëren mag niet!