Openbaringen van de huidige situatie afkomstig van districtsbewoners die in Paramaribo wonen – Alles wordt minder en zwakker

“Suriname is na de onafhankelijkheid in plaats van vooruit achteruit gegaan. Suriname is een groen land, heeft een vruchtbare bodem, goud, aardolie, aardgas, bauxiet en nog veel meer goeds. Suriname is gezegend en zou welvarend moeten zijn. Waaraan ligt het dan, dat het land op z’n gat ligt?”

“Ik ben docent geboren en getogen in het district Commewijne. Woon er nog steeds, maar reis vanaf mijn jongens vrijwel dagelijks naar Paramaribo, eerst om verder er te studeren en nadien om als leerkracht. Ik klom op tot doctorandus in de Economie.”

Nooit meer arm

 “Wij zij arm geweest. Wij weten wat het betekent om bij het licht van een kokolampoe te studeren. Mijn familie heeft gezwoegd om mij en mijn broers en zusters groot te brengen. Ik zwoer bij mezelf en beloofde mijn ouders, dat ik iets zou worden in de maatschappij en er voor zorgen dat de familie nooit meer armoede zou kennen. Het lukte aardig totdat mijn dromen werden kapotgeslagen door politieke bestuurders en hun comparanten. Door toedoen van politici, struikelt iedereen. Ik sta weer aan de rand van de armoede.” 

Schande

“Het is een schande, dat Suriname op Venezuela na, het armste land in Zuid-Amerika is, in het groepje van de 10 armste landen ter wereld. Het verval in Suriname wordt toegeschreven aan krabbenmentaliteit. Daarmee wordt bedoeld dat de een de ander niets gunt, ertoe geneigd is om elkaar naar beneden te halen en te veroordelen. Maar, de uitdrukking houdt meer in.” 

Kannibalen

 “De Surinaamse krab eet alles wat voorhanden is: wormen, schelpdieren, slakken en vissen. Ze eten ook plantaardig voedsel, blaadjes enzovoorts. Het zijn kannibalen die hun soortgenoten oppeuzelen. Zij komen veel voor op het politieke veld.”

Gulzig

“Een krab heeft twee scharen aan het lichaam om voedsel te grijpen, in stukjes te scheuren en in de mond te stoppen. Krabben die eten is een tafereel dat lijkt op een persoon die op gulzige wijze voedsel naar binnen werkt.”

Overal ter wereld

“Krabbenmentaliteit doet zich niet alleen in Suriname voor, het is een mentaliteit die sedert de oudheid, wie weet vanaf de eerste mensen, zich in de wereld voordoet.”

Cultuur

“De tienpotige krab schittert als sterrenbeeld Kreeft in het firmament. De krab staat symbool voor de ziekte kanker, wat te danken is aan het patroon van de groei van kwaadaardige cellen. Astrologen pleiten ervoor om de wetenschappelijke naam van het sterrenbeeld Kreeft te veranderen. Zij kunnen het niet hebben, dat de astrologische cultuur wordt geassocieerd met de kwaadaardige ziekte.”

Het etiket van krabbenmentaliteit, deert onze politici niet. Het is een pot nat van zelfverzekerde idioten, de veroorzakers en instandhouders van de wantoestanden in het land.

HD

error: Kopiëren mag niet!