Notoire inbreker (46) steelt toiletpapier en schoonmaakmiddelen uit scholencomplex Zorg en Hoop

De politie van het bureau Nieuwe Haven, bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), heeft zondagochtend 24 juli op het scholencomplex te Zorg en Hoop, de 46 -jarige inbreker V.G. tijdens een inbraak op heterdaad betrapt en aangehouden, zo bericht de politie woensdag 27 juli.

Agenten hadden die zondag ingespeeld op een melding dat een verdachte, die duidelijk te zien was op camerabeelden, in de nabije omgeving van het scholencomplex was gesignaleerd. Bij aankomst van het gemengd team werd V.G. tijdens een inbraak in een gebouw op heterdaad betrapt.

Het onderzoek wees uit, dat sinds 2021 er regelmatig inbraken werden gepleegd in de scholen op het scholencomplex. Het personeel van de scholen deed op verschillende dagen en tijdstippen aangifte van de inbraken op het politiebureau Nieuwe Haven. Volgens de aangevers verschafte de inbreker zich toegang tot de scholen via shutters. De buit bestond uit toiletpapier en schoonmaakmiddelen.

De verdachte, die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft en meermalen in aanraking is geweest met de politie, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!