Hoe integer is Organic?


Maandag 25 juli was het precies een week geleden dat Surinaamse burgers aan het protesteren zijn onder leiding van Team Organic tegen het beleid van de huidige regeerders.

Maar, wie zijn de leiders van team Organic precies en hoe integer is deze groep van Surinamers die het volk zo ver heeft gekregen de straten op te gaan.

Dave van Aerde is de persoon geweest die het eerst is begonnen om mensen op te roepen om te gaan protesteren. Wie is deze Dave en wat zou zijn agenda kunnen zijn? Vanaf het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk probeert de heer Van Aerde via het Kabinet van de President een vergunning te bemachtigen om als eerste jonge Surinamer hennep legaal op grote schaal te mogen planten. Hij zou de hennep verwerken in onder andere hennepolie en die exporteren naar het Caribisch gebied en Europa. Toen er tijdens de gesprekken met leden van het Kabinet van de President gevraagd werd aan de heer Van Aerde zijn plan op papier op te sturen wilde hij dat echter niet doen, omdat hij ze niet vertrouwde. Voor de lezer dan een vraag: hoe open en transparant ben je dan als je een vergunning wilt voor een voor Suriname nieuwe industrie als jij je plannen daarover niet wilt delen? Vanaf het moment dat hij de vergunning niet heeft gehad en hij ook niet is gevraagd zitting te nemen in de hennep commissie is de heer Van Aerde fel tegen alles dat de regering Santokhi-Brunswijk doet.
In zijn podcast, te vinden op YouTube onder de titel “de Dave podcast”, walgt het niet alleen van vulgaire taalgebruik jegens de huidige regeerders, maar opvallend zijn ook de gasten die gevraagd worden deel te nemen aan zijn podcast. Hoe integer ben je dan?

Maisha Neus heeft Nederland verlaten om te gaan protesteren tegen het regiem van de heer Bouterse. Na wat populair te zijn geworden is ze toen een politieke organisatie begonnen en deed mee aan de verkiezingen van 2020. Na het behalen van 0 zetels, en het inleveren van haar Nederlandse nationaliteit is ze begonnen met een Facebook onderneming; het verkopen van chicken wings. Toen dat niet liep zoals verwacht is ze een baan gaan zoeken bij DTV Express. Daar is mevrouw Neus nu journaliste. Wij moeten niet vergeten, dat DTV Express het product is van NDP loyalist en sponsor Dino “Damaru” Canterburg. Vorig jaar was ze nog gespot op het Kabinet van de Vicepresident. Toen dat aan het licht kwam heeft ze toegegeven dat de vicepresident de heer Brunswijk haar USD 10.000 had heeft gegeven om die namens hem te gaan investeren in Bitcoins. Hoe integer ben je dan?

De heer Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn beide geen leden meer van de Surinaamse Politiebond die nu wordt voorgezeten door de heer Milando Atompai. Echter zijn beide heren nu bezoldigd strategisch adviseur van de Surinaamse Politiebond. De informatie dat alle 3 bovengenoemde heren tientallen stichtingen op hun naam hebben, spreekt al boekdelen. Ze kunnen dan nu met een verklaring komen en uitleggen dat het vastgoed gerelateerd is, maar is het dan niet te laat? In de Surinaamse samenleving is het ook al duidelijk dat de Surinaamse Politiebond de huidige minister van Justitie en Politie, de heer Amoksi, niet lust. Deze 3 heren hebben liever dat de heer Eijk minister wordt, zodat ze weer hun draai kunnen vinden. Hoe integer ben je dan?

Mevrouw Marleen Cameron was al te zien bij de verkiezingen van de Surinaamse Politiebond als ondersteuner van lijst Atompai. Daarna hebben we haar weer mogen zien als een van de leden van de groep die de Surinaamse Voetbalbond wilde afzetten. Ook gaan er nu foto’s rond dat mevrouw Cameron duizenden SRD’s zou hebben verdiend tijdens de regeerperiode van de heer Bouterse. Hoe integer ben je dan?

Dat Surinamers het op dit moment moeilijk hebben kunnen wij niet onder stoelen of banken schuiven. Dat wij moeten protesteren om aan te geven dat de huidige regeerders het beleid moeten ombuigen is ook helemaal terecht. Maar, mijn advies is dat wij als Surinamers op zoek moeten gaan naar jonge integere geschoolde leiders die een schone lei hebben en die leiderschaps kwaliteiten bezitten.

Jason Jay

error: Kopiëren mag niet!