Hellings stelt hoge diplomatieke posten te hebben afgewezen

Hoofdinspecteur van politie Raoul Hellings heeft van de regering hoge diplomatieke posten aangeboden gekregen. Die heeft hij afgewezen. Hellings is momenteel adviseur van de Surinaamse Politiebond en was eerder ook voorzitter.

De politieambtenaar stelt, dat hij gelet op zijn rang aanspraak maakt op hoge functies binnen het korps, aldus Hellings tegenover lokale media. “Ik hoef niet ernaar te vragen. De mensen die mij kennen weten ook dat ik niet ernaar vraag.” Hij verduidelijkte niet welke regering dat aanbod heeft gedaan.

Hellings is een van de belangrijkste leiders van de Organic Movement. Die staat verder onder leiding van de politieofficier Sergio Gentle en onder andere Dave van Aerde, Maisha Neus en Marleen Cameron.

“Regering heeft geen empathie” 

Sergio Gentle stelde ook al, dat de regering inclusief het parlement geen empathie met het volk heeft. “Terwijl ze zitten te gillen dat we moeten bezuinigen, heeft het gros van ze een dubbele bezoldiging. We gaan nu ook druk op het parlement uitoefenen om als teken van goodwill, binnen een week een wet aan te nemen, die elk individu in overheidsdienst verbiedt om meer dan 1 functie vast te houden of althans de vergoeding daarvan! Zullen we zien of het te doen is met 1 salaris?”, aldus Gentle, via social media.

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag de Organic Movement geantwoord op een formele brief die aan hem gericht was over de gestelde eisen. In zijn schrijven roept het staatshoofd de actievoerders nogmaals op tot dialoog. Hij zegt de overtuiging te hebben dat gezamenlijk het nationaal belang beter gediend kan worden.

De Organic Movement heeft echter aan de president gevraagd om minstens drie van de eisen in te willigen, voordat om de tafel kan worden gezeten. Er zijn meer dan zeven eisen door de actievoerders aangehaald. Directe aanleiding is het recu schandaal bij het ministerie van Financiën en Planning. Maar, ook de oplopende kosten van het levensonderhoud en benzine waren voor velen een breekpunt. Vele gewone burgers hebben gehoor gegeven aan de oproep van onder andere Hellings en Gentle om de straat op te gaan.

Er is veel ontevredenheid over het beleid van de regering. Ook is men volgens de demonstranten het zat dat beloftes niet worden nagekomen. Men is de alsmaar stijgende prijzen van producten in de winkels, benzine, nutsvoorzieningen en huishuur meer dan zat. Het benoemingenbeleid door de regering wordt ook sterk afgekeurd. 

error: Kopiëren mag niet!