Apoera jeugd organiseert Corantijn Missverkiezing

Gezonde vrijetijdsbesteding is zoek onder de jeugdigen van Apoera. Daarom zal een jongerengroep van Apoera binnenkort meer activiteiten voor de doelgroep organiseren. Gestart wordt met een missverkiezing, oftewel de Corantijn-Missverkiezing, op 8 augustus. 

De organiserende groep staat onder leiding van Nalisha James en Stefano Corlette, jeugdvertegenwoordigers van Apoera. Aan de miss verkiezingen zullen 14 studenten deelnemen, waaronder vijf woonachtig in Guyana, in één van de dorpen langs de Corantijnrivier.

In dat kader heeft het duo, samen met de deelnemers, dinsdag een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn kabinet. Hij was zeer ingenomen met dit initiatief en heeft daarom ook gul zijn ondersteuning verleend. 

In het binnenland zijn er weinig tot geen activiteiten voor de jeugd. Hierdoor trekken de jeugdigen weg of stoppen vroegtijdig met de school. Dit evenement zal een stimulans zijn voor de jeugdigen om langer te blijven studeren. Het ligt in de bedoeling een terugkerend karakter hieraan te geven. Hiermee hebben de studenten iets om naar uit te kijken. In deze doelstelling van de organisatie kan Brunswijk zich volledig vinden. Ook het enthousiasme van de studenten was aanzienlijk.

Vicepresident Brunswijk heeft, om de organisatie een handje te helpen, het Washabo Centrum aanbevolen en die tot in de puntjes in orde gemaakt. Ook is hij elke student die nog zelf op zoek moest naar een sponsor voor kleding tegemoet gekomen. De vicepresident is van plan verdere ondersteuning te bieden met betrekking tot de algemene begroting zodat het een succesvolle dag zal worden. 

De organisatie heeft Brunswijk uitgenodigd. Het zou een eer zijn als de vicepresident de prijs overhandigt aan de winnares. Tijdens de miss Corantijn-verkiezing zullen er verschillende talentoptredens zijn, waaronder zang, dans en drama.

error: Kopiëren mag niet!