Ambassadeur Ori overhandigt geloofsbrieven aan Franse president Macron

Ambassadeur prof.dr. Henry R. Ori heeft vrijdag 22 juli zijn geloofsbrieven overhandigd aan de Franse president Emmanuel Macron.  De ambasadeur werd in stijl ontvangen op Palais de I’Elysée. Dit in aanwezigheid van de twee ministers Catherina Colonna van Europese Zaken en Buitenlandse zaken en Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken en Overzeese Gebieden. 

Ambassadeur Ori benadrukte in zijn gesprek het belang van de verdere verdieping van de relatie tussen Suriname en Frankrijk. Door de jaren heen is de relatie tussen beide landen intensiever geworden, maar ook diverser in het aantal thema’s en issues.

De president van Frankrijk gaf aan dat hij graag meer aandacht wil voor de oplossingen van de ervaren problemen aan beide kanten van de Marowijnerivier. 

Ambassadeur Ori gaf in het onderhoud met president Macron aan, dat er veel uitdagingen zijn en dat hij op korte termijn met de nieuwe ministers van Europese zaken en Binnenlandse Zaken en Overzeese gebieden aan tafel gaat zitten om een politiek-ambtelijke agenda samen te bepalen.

Hij wenste het staatshoofd van Frankrijk veel succes met zijn nieuwe mandaat en zijn nieuwe regering. Macron gaf aan, dat er veel directer met de aangewezen ministers overlegd dient te worden en dat hij waar nodig zal inkomen. Hij vroeg aan de ministers maximaal steun te geven aan ambassadeur Ori om zijn werkzaamheden in Frankrijk optimaal te kunnen uitvoeren. 

error: Kopiëren mag niet!