Minister Ramadhin: “Informatie over schaarste aan medicijnen in Nickerie is mij niet bekend”

Burgers uit Nickerie betreuren het ten zeerste, dat ze nu voor hun medicatie moeten betalen. Het lijkt er volgens hen op, dat er geen medicijnen te vinden zijn en dat ze daar de dupe van worden. Voor elke medicijn dat niet beschikbaar is bij de RGD-apotheken, moet betaald worden bij particuliere apotheken.

Dagblad Suriname heeft aan de hand van de gevoerde gesprekken met de burgers de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, benaderd en die reageerde op een eerder gepubliceerd bericht in Dagblad Suriname.

Backtrack boothouders helpen patiënten om hulp te zoeken in Guyana 

Jarenlang wordt door Surinaamse burgers de oversteek gedaan via de backtrack om medische hulp en medicatie te vinden in Guyana. “Mensen die vooral lijden aan diverse ziektes doen de oversteek om medische hulp in Guyana te krijgen. Zij worden gratis vervoerd om hun medicatie te gaan halen”, zegt een  boothouder aan Dagblad Suriname. 

Volgens een vrouw, die een paar dagen geleden haar beklag deed bij Dagblad Suriname, heeft ze twee keren in dezelfde maand moeten meemaken dat er geen medicijn voor haar te vinden was. Ze ging  naar de apotheek en kreeg te horen dat ze de nodige medicatie niet kan krijgen, omdat het niet op voorraad is. Er werden ter plekke dan wel mogelijke oplossingen voorgesteld, maar die waren dan van een particuliere apotheek, waar ze zelf de medicijnen duur moest kopen.

Gezondheid is belangrijk

Samen met deze vrouw zijn er nog  vele andere burgers die te kampen hebben met dit probleem.

Minister van Volksgezondheid Ramadhin, is benaderd door Dagblad Suriname over de kwestie van mensen die medische hulp over de grenzen gaan zoeken, maar de bewindsman geeft te kennen dat hij niet op de hoogte is van een situatie van een tekort aan medicijnen. Verder geeft hij aan, dat er over en weer mensen van Nickerie naar Guyana vice versa gaan om medische hulp te zoeken. Volgens hem komen er ook Guyanezen in Suriname voor medische hulp. 

GW

error: Kopiëren mag niet!