“Meisjes voeren boventoon bij vermissingen”

Al enige tijd worden steeds meer jongeren als vermist opgegeven. Dit trekt dus ook de aandacht van de samenleving. “Het lijkt nu wel een challenge te worden”, zegt een burger op social media.

Opmerkelijk is het, dat er veel negatieve reacties worden geplaatst onder de vermissingsberichten. Veel burgers gaan ervan uit dat vooral de tienermeisjes zich thuis bij hun vriendje bevinden en wellicht naar huis zullen terugkeren. 

Aan de woordvoerder van het KPS (Korps Politie Suriname), Milton Bisschop, werd gevraagd of het aantal vermiste jongeren toeneemt in Suriname en of het hierbij gaat om meer meisjes of jongens. Bisschop zegt hierop: “Meisje voeren nog steeds de boventoon. Er zijn geen statistieken vooralsnog geraadpleegd, maar in de praktijk blijkt dat meisjes meer als vermist worden opgegeven.”

Enkele redenen zijn volgens Bisschop, verliefd zijn, seksueel actief zijn, huiselijke omstandigheden, peer pressure en vernedering. 

Op de vraag hoe dit probleem van vermiste jongeren aanpakt kan worden, zegt Bisschop, dat er preventie veiligheidskleppen ingebouwd moeten worden. 

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft dit jaar, in maart, de Commissie Amber Alert System Suriname geïnstalleerd. De aanleiding voor het installeren van deze Commissie had te maken met de vele vermissingen onder jongeren in het land de afgelopen jaren. Het doel van dit systeem is om op een professionele manier sneller te kunnen ingrijpen bij vermissingen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!