Juridische speurtocht Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging

De Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging heeft in de afgelopen week een juridische speurtocht georganiseerd voor de studenten van de juridische faculteit. Een van de doelen van deze organisatie is om de juridische kennis en kunde op te doen als juridische student.

Verschillende gebouwen bezocht

De juridische speurtocht werd in de binnenstad van Paramaribo gehouden. Op verschillende plekken werden juridische vraagstukken geplaatst voor de studenten om ze te kunnen vinden en daarna hun vervolgtraject uit te zoeken. Het was de bedoeling dat de studenten op zo’n manier aan de informatie konden komen wanneer het gaat over gebouwen en juridische instanties.

Voorzitter van Public Relations bij de “SJF” stond Dagblad Suriname te woord en gaf haar relaas over deze activiteiten. Zo vertelde ze, dat vele van de studenten niet wisten waar de gebouwen gevestigd waren. Dit was een van de redenen waarom deze groep jonge juristen in spe heeft besloten om elkaar de nodige kennis bij te brengen op een innovatieve manier. Er is gebruik gemaakt van diverse juridische mogelijkheden om dit alles tot een spectaculair geheel te maken.

Marinus Bee doet indirect ook mee aan speurtocht

De studenten werden toegelaten in het nieuwe Assembleegebouw en mochten daar ook een opdracht uitvoeren. Hun opdracht was gedeeltelijk ook een samenwerking tussen de vereniging en de heer Marinus Bee, voorzitter van de Assemblee. De studenten hadden dus alle eer, om samen met de Bee aan informatie te komen die ze nodig hadden voor hun speurtocht. Zo moesten ze eerst hun gedeelte van de spelletjes afmaken om de volgende opdrachten in ontvangst te kunnen nemen. Op verschillende momenten moesten ze ook beeldmateriaal creëren om te overleggen aan de juryleden van de juridische speurtocht. Ze mochten daarnaast ook in het eerste kanton gaan om een eigen rollenspel neer te zetten en te zien wat de leden van de rechterlijke macht zoal doen. Dit alles als voorbereiding op hun verdere carrière.

Heel wat prijzen

Nadat de groepen alles naar behoren hadden gedaan, mochten ze allemaal genieten van al het harde werk. Er waren drie groepen en voor elke groep waren er hele leuke prijsjes. Het ging van waardebonnen tot gratis toegang tot evenementen bij de Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging. Niet te vergeten ook waardebonnen van supermarkt Tulp die gesponsord werden door de vereniging zelf.  De vereniging doet er alles aan om de juristen in spe veel kennis op te laten doen rond het juridisch gebeuren.

Dit is niet de enige activiteit die de vereniging zal houden. De vereniging spant zich nu ook in om een spelavond te organiseren waarbij juridische studenten de gelegenheid krijgen om alles dat ze hebben geleerd een beetje praktisch tot uiting te brengen. Het is de bedoeling dat de studenten wat meer in de praktijk terecht komen met deze activiteiten.

GW

error: Kopiëren mag niet!