Twee verdachten gewapende overval op carwash te Wintiwai opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo hebben respectievelijk in zondagavond 24 juli en maandag 25 juli de 33-jarige V.D. en de 54-jarige I.R. opgespoord en aangehouden. De twee worden ervan verdacht samen met twee voortvluchtige kompanen in de middag van 24 juli een gewapende roofoverval te hebben gepleegd op een carwash aan de Van Kallenweg te Wintiwai, zo bericht de politie maandagmiddag 25 juli.

Onder bedreiging van een vuistvuurwapen werden twee personen beroofd van hun sieraden, mobiele telefoons en een groot geldbedrag in Surinaamse dollar. Na de daad verlieten de vier verdachten de plek in een witte personenauto.

De slechtoffers deden van deze roofoverval aangifte bij de politie van Latour. Met assistentie van het RBTP werd V.D., die in de auto zat waarmee de overval werd gepleegd, in de avond van 24 juli in de Willem Campagnestraat ter hoogte van de Fred Derbystraat klemgereden en aangehouden. Op hem werden door agenten aangetroffen een hoeveelheid marihuana, een tas inhoudende een geldbedrag in SRD en de mobiele telefoon van één van de aangevers. 

Na uitgewerkte informatie werd op 25 juli zijn kompaan I.R., die zich in een andere personenauto verplaatste, op de kruising van de Kankantrie- en de Van ‘t Hogerhuysstraat klemgereden en aangehouden. Op hem werden gevonden een 9 mm vuistvuurwapen met twee patroonhouders en munitie, 87 gram marihuana, 33 gram hasj en 135 om 39 stuks groene en oranje xtc-tabletten.

Zowel het geld, het vuistvuurwapen, de drugs en de twee voertuigen zijn door de politie in beslag genomen. Hangende het verdere onderzoek zijn beide mannen overgedragen aan de politie van Latour. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn V.D. en I.R. na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!