SLM: “Goud van Grassalco is dekking voor financiering Herstelplan”

“De afgelopen dagen zijn er in de media diverse berichten verschenen, als zou de goudvoorraad van Grassalco ingezet worden voor de financiering van het herstelplan van onze bedrijven. Het beschikbaar gesteld goud van Grassalco, omgezet in een termijndeposito, is slechts bedoeld als dekking voor de commercieel aan te trekken financieringsfaciliteit ten behoeve van ons herstelplan”, zo laat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, maandagmiddag 25 juli via een communiqué weten.

Het herstelplan is gebaseerd op een geformuleerd businessplan, waarbij de inkomsten voor de komende periode zijn geprojecteerd, op grond van de geplande operaties, zo schrijft de SLM.

“Met een gedegen uitvoering van ons herstelplan, gaan wij ervan uit dat geen aanspraak zal hoeven worden gemaakt op de verschafte dekking. Wij zijn ervan overtuigd dat wij, met de nodige hervormingen, binnen afzienbare tijd gezond en op eigen kracht voort kunnen.”

“Wij doen er alles aan zo gauw als mogelijk onze bedrijven weer gezond te krijgen en rekenen op de ondersteuning en het vertrouwen van de totale samenleving.”

error: Kopiëren mag niet!