Politie treedt op tegen actievoerders op Afobakaweg

De politie heeft maandagmiddag 25 juli moeten optreden tegen actievoerders die de Afobakaweg nabij de afslag naar Klaaskreek blokkeerden.

Het kwam tot een opstootje waarbij politiemanschappen met wapens in de aanslag de actievoerenden van de weg moesten verjagen. Eerder op de ochtend plaatsten enkele actievoerders een wegbarricade. Deze werd echter gauw verwijderd door de politie.

Naar vernomen wordt gaat het hier om een actie buiten het Platform van Ondernemers en Dignitarissen om. Een delegatie van het platform is maandag naar Paramaribo gekomen om met de regering te praten over de acute problemen in het district als gevolg van de watersnoodramp van enkele weken geleden.

De wegblokkade van maandag op de Afobakaweg had meer het karakter van een wilde actie. In tegenstelling tot de wegbarricade actie afgelopen vrijdag die wel een georganiseerd karakter had, bestonden de actievoerders van maandag uitsluitend uit jonge mannen die zich nogal provocerend naar de ordetroepen gedroegen.

In de krant van maandag meer over deze actie.

SS 

error: Kopiëren mag niet!