Kunstenares Kit-Ling Tjon Pian Gi over haar nieuwe Alakondre-roman

Beeldend kunstenares Kit-Ling Tjon Pian Gi heeft gewerkt aan een Alakondre-roman. Van haar is bekend dat zij zich ook enige tijd richt op het creëren van een fusie tussen beeldende kunst en de kunst van het woord, dat resulteerde in de publicatie van de boeken ‘The Strength of Women’ (2009), en ‘Short Stories’, een bundel gedichten (2012). Zij exposeert tot heden op nationaal en internationaal niveau.

In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Kit-Ling Tjon Pian Gi dat haar roman, die in oktober uitkomt, Het Alakondre Drakenmeisje is getiteld. 

Het boek gaat over het wonderbaarlijk leven van Darey Ann. Oorspronkelijk woont zij in Suriname, maar dan komt zij tijdens haar adolescentiejaren eerst in Nederland en vervolgens in China terecht, om daarna weer naar Suriname terug te keren. Darey Ann blijkt een enorme veerkracht te bezitten, omdat ze Alakondre is.

Dit boek is onderdeel van een project waar ook de solo-expositie Alakondre Tori en een educatief programma aan verbonden zijn. De Nederlandse Taalunie heeft al een mooie sponsoring gegeven, maar iedereen kan ook een bijdrage leveren aan dit educatief programma. Het boek wordt gepresenteerd op 1 oktober.

De solo-expositie Alakondre Tori zal te zien zijn van 3 tot en met 26 november. De kunstenares doet ook de volgende oproep. “Het educatief programma zal tijdens de expositie worden uitgevoerd. Wilt u een kleine of grotere sponsoring aan het educatief programma geven? Of wilt u tegen een gereduceerd bedrag een boek in de voorverkoop aanschaffen? U kunt dan een mailtje sturen naar [email protected]

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!