Arbeider (56) overlijdt te Meerzorg bij bedrijfsongeval

De 56-jarige Henk Daniël is vrijdag bij een bedrijfsongeval te Meerzorg ter hoogte van Tamansari overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 23 juli.

De politie van het bureau Meerzorg kreeg van het Command Center een melding, dat te Meerzorg een bedrijfsongeval had plaatsgevonden. Bij aankomst van agenten op de plek, werd Daniël bekneld op een hoogwerker machine aangetroffen. Het slachtoffer vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde de dood van de man vast.

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat de man plaats had genomen in de hoogwerker machine die digitaal werd bediend. Op een bepaald moment was de machine ongeveer 7 meter hoog van de stalen balk van het dak van het pand. Bij die gelegenheid werd Daniël geperst door de bovenrand van de hoogwerker machine en de onderkant van de stalen balk.

Het digitaalsysteem aan de hoogwerker werd alarmerend automatisch stopgezet en trok de aandacht van de overige medewerkers. Zij spoedden zich naar de machine en troffen de man, die geen teken van leven meer vertoonde, bekneld aan.

Het lichaam van Henk is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.
Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie van Meerzorg voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!