Tian You N.V. start met pilot scholenproject

Tian You betekent in het Chinees “God Bless”. Tian You N.V. is een milk tea en smoothie bedrijf. Het is een bedrijf met twee eigenaren, Xie Linwei en Ding Sunny. De eerste outlet werd geopend aan de Wilhelminastraat in 2019. Binnen korte tijd zijn meerdere filialen geopend in Suriname. Het gaat hierbij om franchise ondernemingen.

De ondernemers hebben zich hiervoor aangemeld bij Tian You om in aanmerking te komen voor een franchise license. Zij krijgen dus toestemming om gebruik te maken van Tian You’s Brand en worden door het bedrijf geholpen met het opzetten van hun vestiging. Op dit moment zijn er 21 filialen. Het streven is om een aantal van 35 filialen te bereiken. Op maandag 25 juli wordt de 22e vestiging geopend te Moengo.

Pilot scholenproject

Tian You N.V is recent van start gegaan met een pilot scholenproject genaamd “Tian You Powers The Youth”. Van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zij toestemming verkregen om dit project uit te voeren. De gebieden die in dit project opgenomen zullen worden zijn Paramaribo Centrum, Paramaribo-Noord, Saramacca, Wanica, Para, Nickerie en Commewijne. Speciaal voor de leerlingen die wat energie kunnen gebruiken deze laatste schooldagen, biedt Tian You N.V. een gift voucher voor een gratis smoothie of milk tea naar keuze.

Vanwaar het idee?

In een gesprek met Dagblad Suriname vertelt Bruce Tsang, coördinator van dit project, waarom zij van start zijn gegaan met een scholenproject. Volgens Tsang hebben scholen heel veel jongeren. De grootste groep van hun cliënten en volgers op social media bestaat uit jongeren. “De jongeren houden ervan om bubble tea en smoothies te gebruiken, vandaar dat we eraan hebben gedacht om terug te geven aan de jongeren.”

Wat houdt dit project in?

“Het project houdt in dat we langs scholen gaan. We gaan met een team van vier personen, dit kan uitgebreid worden naar acht personen. We maken eerst contact met de schooldirecteur, we informeren hoeveel leerlingen en leraren er zijn. Vervolgens gaan we met twee panda’s op locatie. We geven informatie en delen dan de gift vouchers uit”, zegt Tsang.

Tsang geeft aan, dat zij ook doorgeven dat hun product melk bevat. Het bedrijf gebruik 100 procent Surinaamse melk. Er wordt aan de leerlingen uitgelegd dat melk goed is voor de botten. Verder bevatten de drankjes ook suiker en dat is ook goed voor de concentratie, stelt Tsang.

Op woendag 20 juli heeft Tian You diverse scholen richting Lelydorp bezocht, op 21 juli scholen te Saramacca en op vrijdag 22 juli zullen zij scholen in Nickerie bezoeken.

Tian You blijft constant in ontwikkeling

Tot slot zegt de coördinator van dit project, dat Tian You N.V. constant in ontwikkeling blijft. Wat nu heel erg populair is, is de podosiri drank. Het bedrijf kijkt ernaar uit om andere smaken uit te proberen, zoals awara en sjuru. 

“Wanneer de gemeenschap aangeeft dat ze een bepaalde smaak willen, dan kijken we of we de ingrediënten lokaal kunnen vinden. We zijn ook bezig uit te breiden richting Guyana, Frans-Guyana en Jamaica met ons Tian You Brand. We hebben ingeschat dat 35 winkels op onze bevolking al voldoende is, dus we gaan verder naar andere landen in onze regio”, aldus Tsang.

SK

error: Kopiëren mag niet!