OM: In reçu-fraudezaak is inverzekeringstelling verdachten rechtmatig getoetst

De drie ambtenaren in de reçu-fraudezaak zijn vrijdag 22 juli voorgeleid op het Parket van de Procureur-Generaal ten overstaan van de Officier van Justitie, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het betreffen in deze het Hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het ministerie van Financiën en Planning, een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken en een militair.

Vervolgens heeft de voorgeleiding plaatsgevonden bij de rechter-commissaris en is hun inverzekeringstelling rechtmatig getoetst. Tevens is op vordering van de Officier van Justitie de bewaring van de verdachten verleend door de rechter-commissaris.

De aard van de zaak geeft aanleiding om een gerechtelijk vooronderzoek te vorderen bij de rechter-commissaris. Dit zal maandag 25 juli plaatsvinden. De beperking vrij verkeer tussen raadsman en de verdachten blijft gehandhaafd.

Het Hof van Justitie heeft vrijdag het beroep van de raadsman op de beschikking van de rechter-commissaris inzake de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de eerder aangehouden verdachte afgewezen.

error: Kopiëren mag niet!