KPS: Beschuldig niet valselijk personen – Fake berichten zorgen voor onrust

Het verspreiden van fake berichten voornamelijk op social media zorgt voor onrust binnen de samenleving. Het is de politie niet onopgemerkt gebleven, dat in de afgelopen periode er fake berichten, zonder daarbij te schromen, namen en relevante informatie van personen, worden gedeeld, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 22 juli.

Er wordt een verhaal, dat niet op waarheid berust, vermeld met als doel iemands eer en of goede naam te schaden. Ook het valselijk beschuldigen van personen in de wetenschap dat, die beschuldiging in strijd is met de waarheid past niet binnen een geordende maatschappij, aldus de politie.

Conform wetgeving kunnen deze personen ter zake smaad en laster aangifte doen. 

Aan de samenleving wordt het beroep gedaan om het valselijk beschuldigen van personen en of het schaden van iemands eer of goede naam achterwege te laten.

error: Kopiëren mag niet!