Het leven is een levenslange les

“Zolang je in leven bent, blijf je leren en met je kennis en ervaring kan je ook veel doen, maar als de financiële situatie niet goed is in het land, mag je van alles proberen en dan nog kom je niet uit”, zegt Sando. Hij is al jaren op zoek naar een vaste baan. Als alleenstaande vader doet hij mee aan de verkoop om zijn kinderen te verzorgen en zijn moeder die bedlegerig is.

“Ik ben een hardwerkende man die op een eerlijke manier aan mijn geld probeert te komen om mijn kinderen te verzorgen.” Sando verkoopt sinaasappels, worst en vleeswaren en afwasmiddel dat hij van zijn vriend krijgt uit Nederland. Dit alles verkoopt hij vanuit zijn auto.

“Ik moest op een of andere manier aan mijn centjes komen. Ik verkocht als eerste sinaasappel en besloot toen afwasmiddelen te gaan verkopen. Daarnaast kwam ik dagelijks op andere ideetjes. Wij houden allemaal van eten dus besloot ik ook worst, vladder en kippenpoot te verkopen. Het ging in de eerste weken moeilijk, omdat ik ook niet op één plaats sta. Mensen houden van eten en kopen vaak bij iemand die zij hebben geobserveerd en waarin ze vertrouwen hebben. Mensen die iets nieuws willen proberen, hebben veel keuzes. Door deze slechte situatie heb je heel veel mensen die ook worst verkopen. Nadat men mij vaker had gezien op een plek, ging de verkoop beter. Het gaat niet elke dag goed, maar je hebt dagen waarop ik geen worst meer heb”, aldus Sando.

“De verkoop van de sinaasappel gaat wel, maar het gaat niet zo hard. Door de hele twist de afgelopen dagen, probeer ik in het centrum mee te doen met de verkoop. Je gaat het moeten proberen en als je in staat bent van plaats naar plaats te gaan, ga je het dan doen. Ik zag wel veel burgers die worst verkopen, maar dat schrikt mij niet af. Ik kijk nog uit naar een vaste baan, maar hoop dat ik de komende dagen of periode een vlotte verkoop heb om meer te verdienen”, zegt Sando.   

TM

error: Kopiëren mag niet!