Raoul Hellings niet onder de indruk van beloften vicepresident

Het was woensdag de derde dag waarop een menigte ontevreden burgers de straat optrok om hun ongenoegen over het beleid van de regering te laten horen.

Rond 10.00 uur verzamelde de groep zich voor het Kabinet van de Vicepresident waar vicepresident Ronnie Brunswijk zich tussen de mensen begaf om vanaf de barricades de verhitte menigte toe te spreken. Bij deze gelegenheid zei Brunswijk aan de kant van de menigte te staan, maar vroeg wat zij van hem verwachtten, waarop de menigte antwoordde “puru a stekker”. Dit werd ontelbare keren herhaald, waarna de mensen tot bedaren werden gemaand, door de organisatie.

Brunswijk zei dat er elke dag mensen bij hem komen voor hulp en dat ook zijn hart bloed. “En wat wij het volk hebben beloofd, dat moeten wij doen”, liet de vicepresident weten. Ten aanzien van de vraag hoe het zit met de vele functies van zijn broer Leo Brunswijk, terwijl het volk het moeilijk heeft, beloofde de vicepresident om binnen 24 uur die functies terug te brengen. Na deze belofte reageerde de menigte uitzinnig.

Nog niet onder de indruk

Maar, een van de prominente actievoerders, Raoul Hellings, zegt tegen Dagblad Suriname nog niet onder de indruk te zijn van de beloften. Hij neemt een afwachtende houding aan en wil eerst de daad bij het woord gevoegd zien. “Het volk levert in en de leiders leven in luxe”, reageert hij bij de ondertussen naar de Nationale Assemblee verplaatste groep demonstranten. “De kwaliteit van leven is achteruitgegaan”, merkte Hellings op. De opkomst van de mensen noemde hij goed.

Volks

Maisha Neus zei ontzettend trots te zijn, dat de actievoerenden hebben bereikt dat de vicepresident een belofte heeft gedaan. “Hij heeft gezegd binnen 24 uur, dus wij wachten het af. En als hij een man van zijn woord is dan betekent het, dat hij heel veel druk heeft gezet op de VHP en de president, want de vicepresident heeft zich vandaag heel erg volks opgesteld door ongeacht de rumoerigheid in het midden te komen en de mensen toe te spreken.”

Neus noemde ook het feit dat de Brunswijk de mensen zelf heeft gevraagd wat ze willen. Zij merkt op het jammer te vinden dat de president niet hetzelfde heeft gedaan. Volgens Neus zou het goed zijn wanneer de president aangeeft dat er ook wat zal worden ingeleverd. “Want het kan niet zo zijn dat alleen het volk inlevert terwijl de ‘Pres’ in alle luxe leeft.” Neus vervolgt met de woorden dat er eisen zijn gesteld en dat “het goed zou zijn wanneer op zijn minst enkele daarvan worden ingewilligd.” Neus benadrukt dat daarmee dan het pad naar een nationale dialoog is gelegd. “Geef het goede voorbeeld naar de leiding van het land”, beklemtoont Neus.

Ook Neus neemt een enigszins afwachtende houding aan hoewel zij aangeeft dat de vicepresident met zijn houding woensdag, op de barricades, druk heeft gelegd op de coalitiepartners om ook met een reactie te komen. “Nogmaals dit is niet een ding alleen voor de VHP en ABOP, we kijken ook naar de NPS en de PL, want zij zitten ook in de regeringscoalitie. En op dit moment zien wij ze niet” zegt Neus tot slot. In de verte klinkt de megafoon waar de president wordt opgeroepen om zich ook tussen de mensen te komen begeven.

RB

error: Kopiëren mag niet!