“Now mi bretie tak me mik wang sanie”

“Ik weet niet wat de komende dagen zullen brengen, maar ik weet dat de verkoop al drie dagen een beetje goed gaat”, zegt een schaafijsverkoper in de binnenstad van Paramaribo. Hij stelt, dat de verkoop de afgelopen weken heel slecht ging.

“Al maanden proberen enkele hosselaars net als ik. Er zijn ongeveer tien burgers in deze branche in het centrum. Er komen wel meer, maar die geven vanwege de situatie het snel op. De prijzen spelen ook een rol, maar daaraan kunnen enkelen van ons niets doen. Mijn ijs werd dagelijks dun, niet door de verkoop, maar door de hitte. Now mi bretie tak me mik wang sanie. Het is niet leuk dat er een protest is, maar het komt voor mij helemaal goed uit. Het weer speelt namelijk ook een rol.”

“Door die hitte, het gepraat en geschreeuw van de mensen raakt hun keel droog, dan zijn ik en velen die net als ik een hossel doen, de juiste dokter. Een koude slok geeft je weer die sterke power om verder te gaan. Dat een volk moet protesteren geeft veel aan. Het is geen goed teken. Ik protesteer ook, maar verkoop ook. Ik hoop dat er een open oor is en dat men werk van de gevraagde punten maakt. Voor mij gaat het om het aanpakken van zaken en mijn hossel, dus bij de ene heb ik nu voordeel en hoop dat het andere gerealiseerd wordt”, aldus de ijsverkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!