Nickerie Indoor Stadion (NIS) verkeert al jarenlang in bouwvallige staat

De multifunctionele zaal Nickerie Indoor Stadion in Nickerie verkeert op al een aantal jaren steeds in een slechte staat. Het gebouw valt onder beheer van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

“Vroeger een ontspanning voor de jeugd”

Jeugdigen hebben hun misnoegen geuit omtrent een van de weinige grote multifunctionele zalen in Nickerie. Ze hebben op verschillende momenten gebruik gemaakt van deze zaal en ze betreuren ten zeerste het feit, dat het gebouw nu in zo een slechte staat verkeert. Voor hen is het belangrijk dat er naar een mogelijke aanpak voor deze situatie wordt gekeken vanuit de kant van de regering. Van zaalvoetbal tot kinderfeestjes en bijeenkomsten ter stimulering van een goede opvoeding van de jeugd werden gehouden in deze zaal.

“Het laatste aantal jaren kan ik me goed heugen, dat er zelfs een scholieren songfestival werd gehouden in deze zaal, maar dat was ook een hele poos geleden”, zegt Ricky tegen Dagblad Suriname.

In 2016 laatste poging tot herstel

Het toenmalig ministerie van Jeugd en Sportzaken had in 2016 een poging gedaan om te starten met het renoveren van het gebouw, echter heeft dit geen enkel resultaat opgeleverd. “De nieuwe minister laat het ook maar over aan de natuur”, zegt een voorbijganger boos. Het gras staat er hoog bij terwijl grote delen van het gebouw aanzienlijk zijn gebroken en weggevallen. De toenmalige districtscommissaris had in samenwerking met een groep van gedetineerden uit Hazard (penitentiaire inrichting in Nickerie) geprobeerd om dit probleem tot het verleden te laten behoren, echter heeft dit maar een tijdje geduurd en daarna lag alles in en rondom het gebouw, aldus de buurtmensen, weer stil.

Burgers zoeken naar oplossing

“Het is nu meer een plek voor hangjongeren en ongedierte”, zegt een burger die liever anoniem blijft. De daken en het gebouw vormen een groot gevaar. “Het enige voordeel is dat het gebouw nog van steen is gemaakt anders was het al helemaal in elkaar gezakt”, zegt Sergio boos. Hij liep na dit gezegd te hebben boos weg en wilde er zelfs verder niet op ingaan. De bevolking vindt, dat er bijna geen locaties zijn waar jeugdigen zich vrij kunnen voelen, op enkele na, en toch wordt er slordig omgegaan met het weinige dat er al is.

“De buurten in Nickerie zijn ietwat veiliger, maar een verdachte ziet wel alle kans om zich daar in het gebouw te begeven na een strafbare daad te hebben gepleegd”, zegt mevrouw Mariska met een blik van bezorgdheid. Ze roept de instanties op om zich te ontfermen over de burgers die zich in de buurt van het gebouw begeven.

GW

error: Kopiëren mag niet!