Verdachte van verkrachting in groepsverband van minderjarige meisjes opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben vrijdag 15 juli de verdachte J.G. aangehouden tijdens bouwwerkzaamheden op een adres te Latour, waarna hij werd overgedragen aan de politie van Latour, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 19 juli.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verschillende strafbare feiten, waaronder verkrachting in groepsverband van minderjarige meisjes.

De bende zag kans op vrijdag 15 juli een minderjarig 13-jarig meisje na school op slinkse wijze te hebben ontvoerd en verkracht. Dit gebeurde tegen haar wil in een aanbouw zijnde woning.

Informatie had de politie al bereikt, dat een bende tijdens en na schooluren minderjarige meisje lastig valt, en ook dat de ouders van twee slachtoffers die eerder verkracht zijn, ook aangifte hadden gedaan op het politiebureau. 

Het gaat nu om het derde meisje, dat door deze groep mannen is ontvoerd, en vervolgens werd verkracht.

De informatie werd door de leden van RBTP uitgewerkt, waarna het lukte om de verdachte J.G. aan te houden. Bij zijn aanhouding verklaarde hij de eerste twee meisjes te kennen, maar ontkende dat hij het 13-jarig meisje kent. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie van Latour hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompanen zal worden gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!