Moeder Sewradj: “Mijn kind had nog kans om te leven”

Een moeder, S. Sewradj, vertelt in gesprek met Dagblad Suriname, dat haar vroeg geboren baby van 7 maanden is overleden door nalatigheid van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Sewradj is maandag 18 juli om half zes ‘s morgens thuis bevallen en daarna samen met haar baby (meisje) per ambulance vervoerd naar het AZP.

“De mensen van het AZP hebben niet eens naar mijn kind gekeken, ze hadden geen plaats voor haar en zelfs kleren hebben zij niet voor haar aangetrokken”, zegt de moeder. Volgens de moeder had de baby nog kans om te leven, maar er werd niets gedaan om de baby in leven te houden. De baby is rond twaalf uur in de middag komen te overlijden.

Sewradj zegt verder in het gesprek, dat het AZP alle kosten zou moeten dekken. “Vanwaar ga ik zoveel geld krijgen, ik ga niet alle kosten kunnen dekken”, aldus de moeder. Zij overweegt de zaak te willen aanvechten en wil daartoe graag in contact treden met een advocaat die haar pro deo zou willen bijstaan. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft de directrice van het AZP, Claudia Redan, gevraagd om een reactie op deze kwestie. Redan geeft aan, dat deze zaak onderzocht zal worden.

Vorig week hebben kinderartsen van het AZP een brandbrief gericht naar de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, over de situatie op de afdeling Neonatal Intensive Care Unit (NICU). Bij deze afdeling is er sprake van code zwart. Vanwege een tekort aan personeel en bedden zijn zij genoodzaakt om baby’s te weigeren. Het gevolg is dat twee baby’s vorig week zijn overleden. 

Het ministerie van Volksgezondheid gaf recent in een persbericht aan, dat zij alles eraan doet om zo snel als mogelijk concrete oplossingen te vinden voor dit probleem en verder deed zij een beroep op elke actor in deze zorg om zich zoveel mogelijk in te zetten ter bevordering van de gezondheid van deze doelgroep. 

SK

error: Kopiëren mag niet!