Loslopende krabben in de binnenstad van Paramaribo

Deze dagen circuleren er foto’s op social media waarop een aantal loslopende krabben in de omgeving van de Centrale Markt in Paramaribo, te zien is. Het is niet bekend hoe die krabben daar zijn terechtgekomen. 

Burgers reageren op social media met enkele uitspraken, als “de krabben zijn ook moe en zijn daarom massaal gaan protesteren”. Enkele mensen geven aan, dat ze wel van de partij zouden zijn om krabben op te rapen. 

Dierenliefhebbers kijken echter anders hiernaar. Zij vinden het vreselijk. Immers, de krabben zijn uit hun leefomgeving gehaald en ook nog op het hete asfalt losgelaten. Maar dat is niet alles, de krabben worden ook nog eens doodgereden door het voorbijgaande verkeer.  

In Suriname is bekend dat krabben erg duur zijn. Velen die ze graag willen eten kunnen het zich niet permitteren. Wat zou dus het motief hierachter zijn?

SK

error: Kopiëren mag niet!