Regering werkt aan oplossing valutaprobleem oliemaatschappijen

De regering werkt aan een oplossing van het probleem van valutabehoefte van de oliemaatschappijen ten behoeve van de import van brandstof. De goudexportbedrijven zeggen bereid te zijn vreemde valuta beschikbaar te stellen van de oliemaatschappijen.

President Chandrikapersad Santokhi zei dinsdagmiddag in de Nationale Assemblee, dat een oplossing van het valutaprobleem ten behoeve van brandstofimporten in deze richting gevonden zal worden. 

Ondertussen staat Staatsolie garant voor de algemene brandstofvoorziening op de lokale markt. Eerder heeft Staatsolie al geïntervenieerd met het beschikbaar stellen van valuta van de oliemaatschappijen. Dat kan ze nu echter niet meer doen. 

President Santokhi benadrukte, dat de overheid vanwege de restricties van het IMF geen valuta mag verkopen aan de oliemaatschappijen. Er bestaat ook geen overeenkomst met de oliemaatschappijen SOL en Rubis voor het beschikbaar stellen van valuta.

Voor de import van brandstof is men aangewezen op de vrije valutamarkt. De commerciële banken en andere marktspelers zijn niet bereid en/of in staat valuta te verkopen aan de oliemaatschappijen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!