Goedgekeurde oorden in Para zullen in augustus bekendgemaakt worden

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, maakte op 11 juli bekend, dat er gelegenheid wordt geboden aan houders van vakantieoorden en zwemaccommodaties, voor verlenging of nieuwe aanvragen van toestemming. Dit kan tot en met 28 juli bij de balie van het Commissariaat, tijdens kantooruren.

Voorwaarden waaraan oorden moeten voldoen

De oorden moeten aan een aantal punten voldoen om goedgekeurd te worden. De vakantieoorden moeten voorzien zijn van een naambord, waarop de openings- en sluitingstijden en de tarieven duidelijk vermeld staan. Er moet een loket aanwezig zijn met personeel en de toegangskaarten dienen afgestempeld te zijn.

Het zwemwater moet steeds stromend zijn. De diepte van de zwemgelegenheden moet duidelijk worden aangegeven, door middel van dieptepalen, waarop zichtbare scheidslijnen zijn aangebracht. De oorden moeten beschikken over gecertificeerde/gediplomeerde lifeguards, EHBO-posten, brandblusapparaten en hygiënische voorzieningen. 

Verder dienen zij borden te plaatsen met de duidelijke huisregels van het oord, maar ook waarschuwingsborden met de opschriften “Ouders let op uw kinderen”, “Geen overmatig gebruik van alcohol”. Bij de verkoop van niet alcoholhoudende- en alcoholhoudende dranken met uitzondering van gedistilleerd alsmede gedistilleerd dient men over een barvergunning te beschikken. Dit zijn slechts enkele van de voorwaarden waaraan de oorden moeten voldoen. 

Goedgekeurde oorden

In augustus zal een overzicht van de goedgekeurde oorden in Para gepubliceerd worden door het Commissariaat.

SK

error: Kopiëren mag niet!