DNA-voorzitter Bee roept actievoerders op tot dialoog

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft dinsdagmiddag bij aanvang van de openbare vergadering de protest actievoerders opgeroepen met de regering om de tafel te gaan zitten om de nu ontstane situatie in het land te bespreken en oplossingen daarvoor te vinden.

Bee sprak van een zeer ernstige situatie en een moeilijk probleem. Hij vindt dat problemen middels dialoog opgelost moeten worden. Actievoerders zijn dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag de straat opgegaan uit protest tegen het gevoerde beleid van de regering. Directe aanleiding daartoe is de miljoenenfraude op het ministerie van Financiën, waarbij op basis van vervalste documenten een bedrag van tot zover bekend rond de SRD 40,9 miljoen door de Centrale Bank van Suriname is uitbetaald ten laste van de rekening van het ministerie.

Op voorstel van de Assembleevoorzitter heeft het parlement kamerbreed besloten om de regering met spoed te vragen om tekst en uitleg te komen geven in de kwestie van de miljoenenfraude.

Bee zei, dat het parlement niet zonder meer voorbij kan gaan aan wat er nu in de samenleving gaande is. De kwestie van de miljoenenfraude houdt de gemoederen in de samenleving behoorlijk bezig.

In afwachting van de komst van president Chandrikapersad Santokhi naar het parlement werd de vergadering kort na de opening geschorst.

De Assembleevergadering heeft als agendapunten de behandeling van de ontwerpwet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag en de ontwerpwet op de Jaarrekening.

SS  

error: Kopiëren mag niet!