Beveiligingsmedewerkster verdacht van verduistering SRD 160.000

De verdachte vrouw C.L. die zich dinsdag 12 juli meldde bij de afdeling Recherche Paramaribo, na te zijn ontboden, is aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 19 juli.

Uit het politieonderzoek kwam naar voren, dat de vrouw als tussenpersoon is verbonden aan een makelaarskantoor dat geld uitzet. Zij moest klanten aantrekken en aan het einde van de maand ervoor zorgdragen, dat het geleende bedrag terug wordt betaald, waarna dat moest worden afgestaan aan het bedrijf. 

De vrouw moest eind juni een totaal bedrag van SRD 160.000 afdragen aan het bedrijf, maar dat gebeurde niet. Zij had een valse aangifte dinsdag 5 juni gedaan op het politiebureau Uitvlugt. De vrouw had verklaard, dat zij haar auto voor haar woning had geparkeerd. Onbekenden zouden een ruit van haar voertuig hebben stuk geslagen waarna ze met haar dienstwapen en het som geld er vandoor gingen.

Deze informatie bereikte de directrice van het bedrijf S.P, maar bij haar rees het vermoeden, dat de informatie op onwaarheid berustte. 

Steekproefsgewijs belde de directrice naar de klanten die voorkwamen op een lijst, die aan haar was overhandigd door de verdachte C.L. Na de verschillende contacten te hebben gelegd, kwam zij tot de ontdekking dat zaken niet in orde waren.

Naar aanleiding hiervan deed zij aangifte, waarna de zaak werd overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo. De verkregen informatie werd uitgewerkt en de verdachte werd ontboden het bureau aan te doen.

Nadat zij werd aangehouden ter zake oplichting; verduistering en valsheid in geschrifte, werd zij na overleg te hebben gepleegd met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Ten tijde van het vervolgonderzoek kwam zij terug op haar verklaring, en gaf door dat zij het plan zelf in elkaar had gezet om de valse aangifte te doen, omdat zij de schuldeiser het verschuldigd bedrag niet terug kon betalen. Zij verklaarde verder aan de politie dat zij haar dienst vuistvuurwapen voor de tweede keer bij een zekere M.L. had verpand. De eerste keer kreeg zij dat terug, terwijl de man de tweede keer had geweigerd het wapen terug te geven. Hierop zette zij de autoinbraak in scène.

De verdachte M.L. meldde zich maandagochtend 18 juli op het politiebureau van de Recherche Paramaribo met zijn raadsman na te zijn ontboden. Hij werd aangehouden ter voorgeleiding aan een hulpofficier. Tijdens de voorgeleiding zei hij niets af te weten van het in pand nemen van het vuistvuurwapen van C.L.

Hij gaf wel toe dat hij de vrouw kent, en dat zij andere huishoudelijke spullen bij hem als onderpand heeft afgestaan in ruil voor een bepaald geldbedrag. Het dienst vuistvuurwapen van de vrouw is nog niet terecht.

De verdachte M.L. is hangende het onderzoek na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, net als C.L.

error: Kopiëren mag niet!