Wereldreiziger Ricky Sewpersad: “Annuleringen Surinam Airways, ook wij zijn de dupe ervan geworden”

De Wereldreiziger Ricky Sewpersad moest met familie reizen naar Suriname. De wereldreiziger deelt zijn ervaring in gesprek met Dagblad Suriname. 

Na jaren met andere airlines vliegen koos Ricky dit keer weer voor de SLM. Vorig week woensdag moest de groep afreizen naar Suriname voor de bruiloft van Ricky’s zusje. De vlucht werd geannuleerd. Hij is niet de moeilijkste wat dat betreft en probeerde het toch te snappen. Maar, het uitblijven van informatie en nergens waar hij kon bellen is onacceptabel. Op het Nederlandse SLM-nummer in Amsterdam werd nooit opgenomen. De familie werd letterlijk aan hun lot overgelaten zonder informatie.

“Dat de vlucht is geannuleerd is al erg genoeg, maar geef op zijn minst wat duidelijkheid.” Na een nacht er overheen geslapen te hebben besloten zij op eigen houtje naar Suriname te vliegen. De KLM maakt gretig gebruik van de situatie en de familie kreeg het goedkoopste ticket voor €1.750 enkele reis. Dat zou hem dus niet worden. 

Omdat de familie voor een bruiloft moest zijn in Suriname deed Ricky er alles aan om aan te kunnen komen. Uiteindelijk vertrok de familie op 9 juli naar de Dominicaanse Republiek (zie foto)

Ze bleven daar een nacht slapen, omdat de aansluiting er niet meer was. De volgende dag vlogen zij in de VS via Atlanta naar Miami. Ook in Miami moesten zij een nachtje slapen, omdat de vlucht naar Suriname niet haalbaar zou zijn. Uiteindelijk kwamen zij afgelopen dinsdag aan in Suriname. Door de annuleringen van Surinam Airways heeft de familie zoveel meer moeten betalen en zo een omreis moeten maken met kinderen en een oma. De familie hoopt dat Surinam Airways met een passende oplossing komt voor de terugreis, zodat zij het vertrouwen terug kunnen winnen, wat heel moeilijk zal worden. Duidelijkheid en communiceren met klanten zou door hen en velen anderen gewaardeerd worden. Mensen die nog een beetje vertrouwen hadden zullen ook dat niet meer hebben. Hopelijk zal de SLM hieraan werken. De wereldreiziger probeert positief te blijven en ziet zijn bezoeken aan Punta Cana en Miami als een tripje. Alhoewel het best vermoeiend was met de kinderen. Momenteel is de familie in Suriname en kon op tijd aanwezig zijn voor de bruiloft, aldus Ricky in gesprek met Dagblad Suriname. 

De avonturen van Ricky zijn te volgen op zijn speciale Facebook-pagina Never Stop Exploring. Sewpersad schreef eerder op zijn pagina, dat hij minder is gaan reizen. Behalve zijn fulltime baan heeft hij ook een bedrijfje opgestart. Hij belooft nog reisverhalen en foto’s te delen.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!