SOL en Rubis staken brandstoflevering

De oliemaatschappijen SOL en Rubis hebben de brandstoflevering aan de pompstations voorlopig gestaakt. De verscheping van een lading brandstof naar Suriname is door de buitenlandse leverancier gecanceld. De leverancier eist betaling in US dollars. Bovendien is de schuld bij de buitenlandse leverancier ook flink opgelopen. Het wil voorkomen dat de schuld verder oploopt. 

Uit kringen van zowel SOL als Rubis wordt vernomen, dat er reeds enige tijd problemen zijn met het betrekken van US dollars op de valutamarkt. Zowel de commerciële banken als andere partijen op de valutamarkt zeggen niet in staat en/of bereid te zijn in de US dollarbehoefte van de oliemaatschappijen te voorzien.

De oliemaatschappijen zeggen al enige tijd met het ministerie van Financiën en Planning hierover in contact te zijn, en dat er op een oplossing wordt gewacht. Die oplossing is uitgebleven en de situatie is thans dat de leverancier eerst betaling in US dollars eist voordat het overgaat tot levering. 

SOL en Rubis zeggen door de ontstane situatie genoodzaakt te zijn de algemene brandstofvoorziening voorlopig te staken. Zodra zij over kunnen gaan tot betaling van hun buitenlandse leverancier zal de algemene brandstofvoorziening worden hervat. De meeste pompstations van SOL en Roy Boedhoe zijn sinds maandag in de loop van de dag reeds gesloten. 

SS   

error: Kopiëren mag niet!