Nurmohamed twee jaar minister van Openbare Werken – “Het komt goed met Suriname”

In het eerste jaar als minister zijn er vele vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd op Openbare Werken, aldus minister Riad Nurmohamed op zijn Facebook-pagina. 

In het afgelopen tweede jaar is het goede werk gestaag voortgezet. Er kwamen meer middelen vrij uit de begroting en er zijn grotere projecten uitgevoerd en voorbereid. De eerste fase van het baggerproject is uitgevoerd en belangrijke wegen, waaronder delen van de Oost-Westverbinding en vele bruggen, zijn aangepakt, aldus de bewindsman.

Voorts is de ordening van de binnenstad ingezet en de Meteodienst en Waterloopkundige Dienst zijn nieuwe leven ingeblazen.

Nieuwe wetgeving wordt voorbereid, het contact met stakeholders is versterkt, trainingen en betere voorzieningen voor OW-personeel zijn gerealiseerd. 

Megaprojecten in voorbereiding

Er zijn ook megaprojecten die in voorbereiding. Bruggen over de Corantijn- en de Surinamerivier. In afstemming met de Fransen komt er binnenkort ook een formele aankondiging voor een brug over de Marowijnerivier. Dit worden moderne projecten in public-private verband, waardoor de staat meer ruimte heeft en ondernemerschap een grote boost krijgt. In de komende dagen komen er nieuwe projecten, zoals een groene dijk voor de kust van Paramaribo en verkavelingsprojecten worden met nieuwe regels opengesteld.

Er is enorm veel gedaan in de afgelopen tijd en het goede werk gaat onverkort door. Waar er tekortkomingen zijn zullen die verbeterd worden. 

“De vooruitzichten zijn zeer goed. Een ieder hartelijk dank voor de ondersteuning, de kritische begeleiding en vooral het geduld. Het komt goed met Suriname”, aldus Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!