DSB: “Actueel houden IT-systeem noodzakelijk”

Het updaten van het IT-systeem van de bank is periodiek noodzakelijk om de dienstverlening naar de klanten te optimaliseren en veilig te houden. Zo verduidelijkt Rene van Rooij, directielid bij De Surinaamsche Bank (DSB) desgevraagd.

De dienstverlening van Suriname’s grootste bank is zondag 17 juli van middernacht tot negen uur in de avond niet beschikbaar voor haar cliënten. Op social media schijnt er nogal onbegrip te bestaan voor deze maatregel van de bank.

Van Rooij zegt, dat net als andere banken in Suriname en internationaal, het IT-systeem van DSB regelmatig ge-update moet worden en dat daarom het systeem dan tijdelijk uit de lucht is. “We willen tegemoet komen aan verzoeken van klanten en cybercriminelen voor blijven”, zegt Van Rooij.

De bank probeert het ongerief voor de cliënten minimaal mogelijk te houden en dat daarom de werkzaamheden reeds in de nacht zijn begonnen. Zo gauw de werkzaamheden afgerond zijn wordt het systeem direct weer vrijgegeven.

Het actueel houden van het IT-systeem van een bedrijf of organisatie is periodiek noodzakelijke  activiteit. Het gaat veelal om softwares die op het IT-systeem staan. Er zijn ruwweg twee soorten software updates. Een functionaliteitsupdate maakt de software van een bedrijf stabieler, beter of  mooier. Een beveiligingsupdate is vaak urgent. Die vergroot de veiligheid van de softwares door ontdekte kwetsbaarheden daarin te repareren.

SS   

error: Kopiëren mag niet!