US dollar koers stijgt boven de Euro

De koers van de US dollar is deze week boven de koers van de Euro gestegen. De Centrale Bank van Suriname noteerde vrijdagmiddag aan het einde van de week een koers van SRD 22,72 voor de US dollar en SRD 22,57 voor de Euro.

Op de valutamarkt wordt een gemiddelde koers genoteerd van SRD 22,93 voor de US dollar en SRD 22, 69 voor de Euro.  In de praktijk worden deze twee valutasoorten echter voor hogere bedragen verhandeld. 

Met betrekking tot de stijging van vooral de US dollar koers is eerder aangevoerd, dat de stijging vooral te maken heeft met de verhoogde vraag naar valuta voor vakantiereis doeleinden.

De verwachting werd uitgesproken, dat de verhoogde vraag tijdelijk van aard is, echter is de ondertoon wel, dat er ook andere factoren zijn die maken dat er een opwaartse druk is op de wisselkoers. Er heerst een vrees dat de koers nog verder zal stijgen. De ontwikkelingen in de wereld van prijsstijgingen en een ophanden zijnde wereldrecessie dragen daarbij toe. 

SS   

error: Kopiëren mag niet!