Gurudev vertrokken na bijzonder bezoek aan Suriname

De spirituele leider Gurudev Sri Sri Ravi Shankar is vrijdag vertrokken uit Suriname. Hij werd uitgeleide gedaan door Defensie-minister Krishna Mathoera en haar collega Rishma Kuldipsingh van  Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

Gurudev had donderdagavond een groot aantal toeschouwers en aanhangers in het Nationaal Indoor Stadion ontvangen en toegesproken. Daarbij waren onder andere president Chandrikapersad Santokhi, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry naast andere hoogwaardigheidsbekleders en personenen uit alle lagen in de samenleving aanwezig.

Blijf lachen

De spirituele leider wees erop geen haat te koesteren en ook wees hij op het belang van lachen. De guru kreeg ook veel geschenken van toeschouwers. Hij stelde voorts, dat problemen en obstakels onderdeel zijn van het leven en die niet te zwaar genomen moeten worden. Door boos te zijn verander je niets, stelde hij. Hij wees ook erop om de culturele identiteiten in het land te behouden en daarmee meer respect op te brengen voor elkaar.

Hij noemde Suriname een voorbeeld voor de rest van de regio en prees de vrede en harmonie die in zekere mate aanwezig is. Gurudev maakte zich zorgen over suïcide gevallen in ons land. Hij stelde dat een ieder op elkaar moet letten. “Praat met de mensen die er niet zo best uit zien en stuur iemand die depressief is naar de Art of Living center”, sprak hij. Er werd ook gemediteerd en was ruimte voor zang en dans.  

Druk programma 

Eerder op donderdag sprak hij onder andere ondernemers en belegde een persconferentie op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ook werd Sri Ravi Shankar op het presidentieel paleis door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd en er werden vredesfakkels ontstoken.

Gedurende het verblijf van de spirituele leider kreeg hij veel liefde en affectie van velen, vooral leden en toegewijden van Art of Living Suriname.

Vrijdag deed hij nog voor zijn vertrek aan yoga en meditatie en had ook een ontmoeting met de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS).

error: Kopiëren mag niet!